Téltemetés

Február nem csak a szenvedély hónapja, de a tél temetésé is. Farsangok, bálok, maskarák, a színek kavalkádja hivatott arra, hogy mulatsággal elűzzük a zord hideget, a kissé beszürkült hétköznapokat, a fagyokat, a havat. Vágyunk a forróságra, a szenvedélyre, több napsütésre, több aktivitásra életünkben, céljaink kiterjesztésére, megvalósítására, több zöldre ételeinkben, és a természetben egyaránt, vágyunk több kirándulásra, túrázásra, több kinti programra, sétára. Februári hónapunk a vidámságé, a maskaráé, és a szenvedélyé, és az elengedésé is.
Írjuk össze egy cetlire mi az, amit elkívánunk engedni az életünkből, és égessük el. Égessük el ezzel minden negatív, fájó érzéseinket is, engedjük el a bánatunkat, és azokat a dolgokat is, amelyek megbetegítenek vagy boldogtalanná tesznek bennünket. Olyan tulajdonságokat is leírhatunk, amelyeken változtatni szeretnénk, elengedni szeretnénk, és tegyünk a helyébe új pozitív tulajdonságokat, érzéseket. Személyt is írhatsz a cetlire, akivel szeretnéd lezárni a kapcsolatodat, engedd el őt békével és szeretettel.
Írjunk le olyan tulajdonságokat is amelyektől megkívánunk válni a belsőnkben. Égessük el, közben mantrázzuk a varázsigét:

E szavak melyek gúzsba kötöttek engem,
megválok most tőlük elengedem.
Régi énemből új lesz
a szavakat a tűz feleméssze.

Nagy Szaffina 2019 Február 19.

Ezután érezhetjük a megkönnyebbülést a szívünkben. Válasszunk magunknak egy csudi jó klassz programot, ahova szívesen elmennénk akár egyedül, akár barátokkal, ez lehet maskarás mulatság, vagy bármilyen jó program, egy mozi, egy séta, egy velencei kiruccanás, a lényeg, hogy kimozdulj az otthoni munka és bekucorgás alól. Varázsolj magadra valami újat, egy új frizurát, alkalmas ilyenkor megszabadulni a téli hónapokban ránk rakódott ”szennyektől” a hajunk végében is, vágassunk le belőle és ne kicsit! Varázsold át magad új smink tárral, valami új csini ruhával, lepd meg magad egy új illattal, változtass valamit otthonodban is, rakj rendet, szórd ki a fölösleges dolgokat, a halogatott munkákat fejezd be! Köszöntsd új érzésekkel, új szívvel és új vággyal a tavaszt! Engedj teret az újnak, ehhez pedig el kell engedned a régi beidegződéseket, szokásokat, helyzeteket, embereket, amelyek már nem szolgálnak téged, sem te őket.
Engedd be az új érzés varázsát! Engedd be a megújulást, a szenvedélyt, a szerelmet, a tavaszt, a termékenységet!

Másolni a szerző feltüntetésével lehet!

Szaffina Nagy író, életmód tanácsadó