Tarot kártyák tévhite

Nagyon sokan félreismerik a tarot kártyák jelentését, félnek tőle, ”ördögtől valónak” tartják, vagy legalábbis valami rossznak. Mások csak jóslásnak látják, és olcsó trükköknek, míg megint mások csak játéknak, vagy mesének. Nyilván kevesen tennék fel az életüket csak a kártyák jelzéseire. Inkább iránymutatók. De miről is szólnak? A nagy arkánumok a nagyobb életeseményeket, változásokat jelzik, míg a kis arkánumok a kisebb történéseket, amire érdemes oda figyelni. Nyilván ez dióhéjban, egy tarot kártyavetésen jobban kifejtik. Képek, szimbólumok, számok jelzik az életeseményeket, és inkább figyelmeztető jelzésű, hiszen a jövő sokféle kimenetelű lehet, van egy adott sors, aminek meg kell történnie így vagy úgy, emberek, helyzetek, ez elől nem menekülhetünk. De a kisebb útelágazásokat mi magunk alakítjuk. A tarot nagy arkánuma 22 lap, életünk lapjai, a mindennapi életeseményeinket öleli fel. Több ezer éve használják jóslásokra. Én inkább iránymutatásnak mondanám. Nem kell félni tőle! Azért mert nem ismered! Nem kell elítélni, mert még nem tapasztaltad vagy ellenkezik a hiteddel! Ez vallástól függetlenül működik. Tudtad, hogy a görög mitológiában és a Bibliában is, sőt templomok falán, festményeken, oltárokon is megjelenik a tarot utalásai, képei?

tarot-arkanum-gorog-templom-nagyszaffinaeletmuvei

A templom falán, oltárokon pedig bőven láthatunk tarot szimbólumokat! A legnagyobb és legtöbb talán a szegedi bazilikában található, de ott a koponyák és csontok temploma a szerb templom Szentendrén, (magyaroknak belépős! szerbeknek ingyenes) vagy a vecsési templom, és még sorolhatnám bőven… Tisztelem mindenki hitvallását, a tarot egy kártya pakli, mely rámutat életünkre illetve saját magunkra. Várlak szeretettel az eposzra! Ha másért nem is, egy történet elolvasásra.

Tarot Arkánum Meséi Május 15.-től, Esemény:

https://www.facebook.com/events/3526920684245195/?active_tab=discussion

Talán nem mindenkinek egyértelmű melyik lap, kép, vers a taroté… a spirituális verseim között. Én pedig feltételeztem, hogy aki már ilyeneket olvas, ránéz a képre, látja, hogy kártyalap, szám, ábra, szimbólumok… gondoltam egyértelmű… illetve a szöveg kiértelmezéséből… (Elvégre itt kulcsokat és szimbólumokat adok közre.. kicsit azért dolgozni kell vele.. de nem, nem egyértelmű… és kis segítséget kért pár olvasó ..aminek örülök egyébként!) Össze lesznek gyűjtve egy könyvecskébe és tervezek mindegyikből videót, miről is szólnak, egy-egy kártya… Kérdés: szeretnétek ilyen videókat? A versek nem pusztán csak szavak játéka, hiszen minden egyes szó, sor feltárja az adott tarot kártya jelentését… elmélyülni mindenkinek magának kell benne… azt ő miért húzta, kapta, adott helyzetben, mit akar üzenni, mire figyeljen oda.

A mélyebb és magasabb megértés, szimbólumokban, számokban, szavakba rejtve!

tarot-arkanum-remete-nagyszaffinaeletmuvei

„Ha csendben ülsz és meditálsz,

átléphetsz más világok kapuján.

Baglyom segít majd az utadon Téged,

bölcsebben láthatod múltad, jövődet.”

Részlet a Tarot Arkánum Meséiből – a Remete bölcsessége

Fotó: saját, Dimenzió Tarot, Szepes Mária 

tarot-araknum-kartya-tevhit-nagyszaffinaeletmuvei

Te melyik lappal tudsz a legjobban azonosulni? Vajon ki vagy Te a tarotból?

22 Fő arkánumon megyünk most végig, tegnap már el is kezdtem, az oldalon, a Bolonddal. Kövesd végig a Tarot lapokat. A ”mese” május 15.-én kezdődik a lapokra épülve. Addigra látni fogod melyik lappal tudsz a legjobban azonosulni! De ha már most is tudod, írd meg hozzászólásban!

Tarot Arkánum Meséi Május 15.-től, Esemény:

https://www.facebook.com/events/3526920684245195/?active_tab=discussion

Misztika, titkok, bűvölet, varázslat, szerelem, intrika, árulás, halál, veszteség, küzdelem, ördög, és angyal. Életünk mozzanatai, drámái, érzései, vágyai, küzdelmei. Kártyavárra, homokvárra vagy erős fundamentumra építettél? Életünk lapjai a Tarot Arkánum 22 lapjában.

Eposz: Tarot Arkánum Meséi

2023 Május 15. Jelezd az Eseménynél ha itt leszel!

tarot-arkanum-mesei-nagyszaffinaeletmuvei-esemeny

Esemény:

https://www.facebook.com/events/3526920684245195/?active_tab=discussion

nagyszaffina-nagyszaffinaeletmuvei

Nagy Szaffina író, tanító

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Nagy Szaffina Életművei Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Más Világban Élek

https://www.facebook.com/masvilagbanelek