Szófia, Szaffina névnap

Szaffina név, ami a Szófiából ered, melynek jelentése: bölcsesség. A filozófia szó is a Filo-szófiából ered. „Püthagorasz is Szófia bölcsességéből fakadó, szent princípiumnak tekintette a matematikát és a geometriát.” „Platón az ideák világához akart hozzáférni, amely világot Szófia világának tekintették. Manapság ezt a világot „egyetemes elmének” hívjuk. Egyetemes elméjén keresztül az Isteni Női elv bölcsességet, jogot és igazságot áramoltat a teremtés világába.” „Szófia összekapcsolja a tudományost és a szokatlant, a fényt és a sötétséget. Folyamatosan energiával tölti fel lehetőségeinket. Ő az örökké ébren őrködő, a gondoskodó anya. Nevezték őt már ”kreativitásnak”, ”impulzusnak”, ”intuíciónak”, vagy ”megérzésnek.” „Amikor kihívással találkozunk, Szófia tanácsaira hallgathatunk elménkkel. Amikor elbizonytalanodunk, bátorít bennünket gyengéden, ha elakadunk, azonnal figyelmeztet. Amikor elvakultak vagyunk, a lelkünkön keresztül próbál a helyes irányba terelni. Rendkívüli bölcsességével fokozatosan megvilágosít bennünket.”
(Forrás: „Az arkangyalok gyógyító ereje” könyv)

szofia, istenno, nevnap, szaffina, nagyszaffinaeletmuvei

Szófia Istennő

Tény, szeretek filozofálni, van bennem némi bölcsesség, de én se tudom mindenre a választ, nyílván… de csak abban adok tanácsot, és írok, amit én magam is megtapasztaltam, hozzáértéssel, és csak annak, aki elfogadja azt. Kis korom óta sokat vagyok egyedül, emberektől távol, bár az internet világa azért összehoz, és az életem úgy alakult ebben az inkarnációban, hogy sokat vagyok csendben, elmélyülten, sok időm volt tanulni, olvasni, fejleszteni önmagam, és minden időmet igyekeztem is kihasználni eme célra! Noha lehet másban én maradtam el embertársaimtól, bár ezt nem igazán érzem sem kommunikációban sem más megnyilvánulásban, de én másban tudok segíteni. „Mindenki mást tud megtenni, és másra hivatott” Nagy Károly. Ha én sem tudom a választ, őhozzá fordulok, ő nagyon bölcs tanító és támogató háttérmunkás az emberek szolgálata felé, én vagyok aki kinyilvánítja ezt és közéjük vetem, írom, adom mindezt, amiket kapok a szellemi vezetőimtől, tőle és amit megtanulok. Fontosnak tartottam ezt leírni, mert némely embertársam megkérdezi honnan ez a tudás, és hogyan volt időm ezekre szert tenni, nem beszélve esetleg némely irigykedésről… Ezért… mert másra kaptam időt, és életet, mint más. És ez egyáltalán nem egy könnyű út, soha nem adnám át senkinek. Mindennek meg van az ára, csak én megpróbáltam és próbálok felülemelkedni és hasznos dolgokra fordítani az időm, ami egyébként kiesne.

Május 24.-én Elizabeth, Eszter, Szófia, Szaffi, Zsófia névnap van, és én ezt a napot választottam, mint művésznevem megünneplését névnapomnak, születésnapomra pontosan egy hónapra. 🙂 Isten éltesse a névnaposokat! 🙂

(Megjegyzés: Szaffinát szeretem, ha így hívnak. 🙂 )

Nagy Szaffina író