Szent Iván Éj

Az összeolvadás és a varázslás éjszakája.. amikor bármi megtörténhet! Szent Iván éjszaka… A tündérek és a szerelmesek éjszakája.

„Az éjfél vasnyelve immár tizenkettőt szóla,
Szeretők lefeküdni mindjárt itt a tündérek órája!”
Szentivánéji álom William Shakespeare

„A dolgok ma ellenkezőjükre fordulnak, megkeverednek.

 Ez a nap a kívánságok ideje.”

Shakespeare: Szent Iván-éji álom

Szent Iván-nap, Szent Iván-éj, Keresztelõ Szent János napja, „virágos” Szent János napja, sokan keverik a nyári napfordulóval, de valójában június 23. éjszakát jelzi, ami 24.-ére virrad. Nyárközép éjszakájának is hívják és a varázslat idejének. A csillagászati nyár kezdete június 24. Keresztelő János ünnepét is ezen a napon tartják. Júniusi hónapot Szent Iván havának is hívják. E varázslatos ünnep üzenete: a fény legyőzi a sötétséget! A fény győzelme! Tűzszertartás, tűzgyújtás jelképezi az isteni szikrákat a lelkünkben, a tüzet, az égő napot, Istent, a Teremtőt és Isten anyát is egyben! Szent Iván éjszakája druida, kelta ünnep, tölgyünnep, spanyoloknál verbéna ünnepének is hívják. A legenda szerint a Tölgykirály legyőzi a Magyalkirályt, és a sötétség átveszi az uralmat, napról napra egyre nő. Valóban egyre kevesebb lesz a napsütéses órák száma, de ez augusztus végéig szinte alig észrevehető. A tündérek Aerielek, segítenek a mágusoknak, de vigyázni is kell velük. Vonzódnak minden új dologhoz, szerencsét és szerencsétlenséget is hozhatnak. Kedvességük nem feltétlen jó dolog az emberek irányába. A Sleigh Beggy, a tündérek egy fajtája, birtokolják a különleges látás képességét, de igen ritkák. Az ő erejük átáramlik másokéba és ez nagy segítség annak aki kapja, gyógyító ereje is van. De egyben fájdalmat is okozhat és szenvedést is a tündérnek, az óriási erő miatt. Bennük végtelen mágikus energiaforrás lakozik, de testük nagyon törékeny. Szívják és hozzák létre a mágiát. A tündérek nagyon jók a tisztításban is. Királynőjük Titania, ő parancsol az összes éjszakai teremtménynek Britanniában. Tirna Nóg a földje, ami a fiatalság helye és egy más világ kifejezője. Tirna Nóg, a fiatalság földjén helyezkedik el Albion, ott él Titania. Oberon a tündekirály, ő a férje. Többféle varázslatot is készítenek, pl: mandragóra sziromból főzetet, megbűvölt rémálmok ellen, álmatlanságra egy korsó sör és 5 levél levendula, vagy a tünde kenőcs, ami látni engedi a tündéreket az emberi szem számára. Ha szeretnél még többet megtudni a tündérekről, hogyan készíts varázsbotot, mágiáról, ajánlom figyelmedbe a Mahoutsukai no Yome animét, illetve a tündérek és mágikus lények Cassandra Eason könyvét.

Feküdj este bodzafa alá, akkor láthatod a tündéreket, vagy ha éjfélkor látod a páfrány virágzását megpillanthatod őket, és megérted az állatok nyelvét… tartják a mondák. Készíthetsz mágus botot bodzából, vagy végezhetsz kívánság szertartást. Az ősi szertartás szerint tűzzel tisztíts és szertarts! Kívánságod írd rá egy cetlire egy pentagrammába és égesd el a tűzben, vagy égő mécsest úsztathatsz a vízen kívánságoddal, vagy azokkal, amiket szeretnél elengedni Ez az éjjel mindenképp különleges!

Szaffina Nagy spirituális életmód tanácsadó, író