Milyen pozitív változások várhatóak?

A bolygónk társadalma átalakul, mind gazdaságilag, mind szemléletben, sőt talán hitrendszerekben is. Mindaz, ami eddig megszokott volt, bevált, komfortzónában tartott az elavult és nem biztos, hogy most is működőképes lesz. Óriási változás rázta meg a világot, és ahogy egy megrázkódás esetén, először felborul minden, és sokan csak a katasztrófát veszik észre, de akik már tovább látnak és éreznek, és figyelembe veszik korunk ciklusos változásait, ősi bölcseleteit, tudják a mélyebb igazságot. Ami egy megpróbáltatás. Ahhoz, hogy minden változásba boruljon, előbb a régit elkell takarítani. El kell halnia a réginek, hogy jöhessen az új. Megfigyelhettük ezt már évezredes történelmünkben mindenben, legyen szó, csatákról, társadalmak ledöntéseiről és újravirágzásairól vagy egyszerűen a természet négy ciklus változásaiban. És az ember nehezen tanul… Nehezen építi be az újat. Az új gondolkodást, a másképpen szemlélést, a gyökeres változást, és mindent csak nehézségnek, félelemnek, szorongásnak, bajnak és jajveszékelésnek állít be. Nem azt állítom, hogy most minden szép és jó, de mi azzá tehetjük! Igen, felütötte a fejét a koronavírus, igen betegednek és halnak meg sokan, de ha nem ez majd jön más. A mi hozzáállásunk, összefogásunk egyénileg és társadalom szintjén viszont nagyon nem mindegy! Mit rakunk a szoftverbe ugye, az elménkbe, aggódást, pánikot, és félelem energiát, ahogy ezt már korábbi cikkemben is kifejtettem, vagy felemelkedést, megoldásra törekvést, összetartást, bátorítást, szeretet és gyógyító energiát? Vegyük észre a változást, és igen lesznek nehézségek, de együtt megoldjuk őket! És most van itt a vizsgagyakorlatok ideje, amikor nem elég csak elméletben gyártani a bölcsességeket, tanításokat, hanem megtapasztalni ki hogy áll hozzá a másikhoz. Ki mit tud, és mit tesz meg? Vannak, akik éjt nappallá téve dolgoznak, vannak, akik legyártanak a falujuknak maszkokat, míg vannak, akik legyintenek, nem tartják be az előírásokat, és a legrosszabb, hogy vannak, akik kihasználják az adott helyzetet, embereket, és pénzüket, és hasznot húznak mindebből, pl: zöldségesek, de biztos van más üzletág is. Undorítónak tartom. Legfőképp, azért, mert vegán vagyok és évek óta azt hangoztatom, vedd a hazait, maradjon itthon a pénz, (lásd kínaiak ezt nagyon jól tudták belső berkekben intézni, lásd covid videóm, youtube) erre azt tapasztalom háromszoros áron adnak el romlott árut! Elnézést a kis kitérőért… lényeg, ahogy azt már említettem előző cikkemben is (covid-19 koronavírus) mindenki megmutatja az igazi arcát. Tehát változás. És akármilyen nehéz, lesz pozitív oldal is, ahogy minden dolognak két aspektusa van. Melyek ezek?

Nagyon sok embernek felborul a mindennapi élete, otthoni munka vagy munkahely vesztés vagy gyerekekre vigyázás, de sok mindenre rájövünk. Például mennyire bízik meg bennük az adott cégvezető, a kollegáink, mennyire tudjuk elviselni hosszabb távon a szeretteinket összezárva egy házban? Rájövünk mennyi időt töltöttünk feleslegesen a beutazásokkal, mert azt a két órát, akár pihenéssel, magunkra vagy a munkára is fordíthatjuk. Rájövünk és remélem a cégvezetők is belátják, hogy kipihentebb, felfrissültebb aggyal jobban tudunk teljesíteni. A kellemes szeretetteljes otthoni légkör még pluszba dob ezen. Rájövünk, mennyi mindent megtudunk hatékonyan otthonról is csinálni, irányítani, oldani. Rájövünk mennyi felesleges terhet róttak ránk és mi magunkra. Hasonlóan, mikor rájöttünk mennyivel egyszerűbb online jegyet venni, szerződéseket aláírni, megkötni vaskos papírrétegek átnyálazása helyett. Plusz környezetbarát. Rájövünk, hogy mennyi időt töltöttünk szeretteink nélkül, lehet alig ismerjük már őket, mert napi 8 órát vagy többet már csak a kollegákkal vagyunk, és folyton csak a telót nyomkodtuk, bámultuk, és alig maradt idő az értékes dolgokra, azok megélésre, fölösleges dolgok helyett.

Hirtelen plusz órák szabadulnak fel. Mennyi mindenre tudjuk felhasználni internetezés helyett lásd „Unatkozol?” cikkemet. Kérdés, te mire használod az értékes idődet? Rengeteg mindent át és újra tudunk gondolni. Mi miért történt az életünkben, hol tartunk, kivel kellene most rendezni a kapcsolatainkat, és hová tartunk. Tényleg így akarunk élni? Felnőttek, gyerekek megzizzenve, állandó telefon nyomkodásban, függőségekben, lebutulásokban? Nem lehet, hogy ez a változás épp szemet felnyitó, egyféle maya illúziótól megszabadító fátyol lerántás? Egyre többen ébredeznek, és lesznek, akik továbbra is alvó magocskákban maradnak. Lesznek, akik készen állnak a változásra és felemelkednek, míg mások távoznak erről a bolygóról, mert nem tudják követni a változásokat. Szellemileg és lelkileg mennyire vagyunk érettek? Megszólal-e bennünk az emberség, mikor felárazunk egy alap élelmiszert, felébred-e bennünk az együttérzés, mikor valaki egyedül marad, megkérdezzük-e a szomszédainkat kell-e valami? Összetudunk–e fogni mindenféle érdek, kapzsiság, nemi, vallási, politikai hovatartozástól függetlenül? Képesek vagyunk-e a változásra? Tudunk-e segítő kezet nyújtani oda, ahol eddig csak elutasítást adtunk és kaptunk? A változás nagyon jól megmutatja mindenki igazi arcát. Kiben bízhatunk meg, kiben milyen emberség van, és mennyire erős a túlélése, akaratereje, a pozitív gondolkodása, hozzáállása, a hitrendszere, falkában gondolkozik vagy magányos farkasként, aki mindenen átgázol magáért? Más mondani, és más megélni valamit és cselekedni abban. Ezért is hívom így, mint egy gyakorlati vizsga teszt. Ki hogy oldja meg, hányan buknak meg, és hányan lesznek jelesek, mindenkin saját magán múlik. Így építi újjá vagy rombolja le mindenki a saját nemzetét. Rajtad, rajtam, rajtunk múlik.

Pozitív változást hoz a munkákban, már ha megmarad és áttudjuk csoportosítani otthoni munkává. A szeretteinkkel való több időtöltésben, és a saját fejlődésünkben is. Elzárva a világtól, mint amilyen a karantén is, egyféle elszigetelődést, magányt okoz, és nagyon jó építő gondolatok tudnak megszületni egy ilyen térben. Ki mire használja az időt és a teret. Én sokat tudtam fejlődni ezáltal, hogy kihasználtam, amennyire csak tudtam az évek alatt. Jobban megismered önmagad! Felfedezed jobban a saját világodat és ezáltal a világegyetemet is. Tudsz tanulni! Kérdéseket feltenni önmagadnak. Megnyugodni. Valóban lélegezni. Valóban létezni. Megtapasztalni önmagad csodáját. Feltéve, ha hagyod. Mert ezt az időt és teret is fellehet használni hülyeségekre, időkitöltésekre, mindenkinek adott a szabad akarata.

Két lényeges dologról még említést teszek, ami felkavaró és fájdalmas, és mégis hogyan lehetne ezt pozitívabban nézni. Az elhalálozások és a munkaelveszítése. Mindegyik vesztés, olyan, mint amikor kihúzzák lábunk alól a talajt. Erről is már sokat beszéltem halálról, lásd videóm, youtubon, aki látta tudja tapasztaltból beszélek el sok mindent ott. Lényeg, még ha fáj is, és néha dühös az ember, és igyekszik megérteni a dolgokat, ettől függetlenül örök érvényű igazság az, hogy a lélek nem hal meg, legyen ez vigasz. Továbbá az ebben a pozitívum, hogy tovább inkarnálódik másik világra, bolygóra, testbe, vagy eggyé olvad az Univerzummal, lényeg, átalakul, akárcsak egy bebábozódott pillangó. Ami önmagában csodás. Az állás elveszítése pedig anyagilag is és szellemileg is megviseli az embert, hiszen a „nem képes érzés” hatja át. Pozitívum talán ebben is rejlik. Mivel nem mindenki veszíti el a munkáját, így megint egy ciklikusságról beszélhetek, és a „nem véletlen” egybeesésekről. Mi is jártunk így… tudom milyen ez. De lényeg, lehet épp változásra van szükség ott ahol ez megtörténik, lehet át kell formálódnia bennük és köröttük sok mindennek. Az elavult dolgoknak, kilépni a komfortzónánkból és másfelé is nyitni. Kiterjeszteni a látásmódunkat. Nekem is most ez zajlik éppen megnyugtatásként. Életemben nem először, voltam lent, fent és újra változás és újra építés. Ez megtörténik, van, akivel többször van, akivel egyszer az életében és van, akivel egyszer sem. Ki mit bír el és kinél milyen a fejlődés, a változás. Tudom nem könnyű hirtelen lépni, pénzt csiholni valamiből, szakmát váltani, felépíteni akár egy online vagy személyes vállalkozást, nem könnyű, de rengeteg múlik a hozzáállásunkon, a hitünkön. Felelőtlennek sem szabad lenni, de végképp elkeseredni sem szabad! Nyitni kell új lehetőségek felé, felmérni a piacot, és ötleteket gyártani, új ajtókat nyitni, ha kell százat. Én is ezt teszem. Mindenki ezt teszi, minden feltaláló, kutató ezt tette és fogja tenni a jövőben is. Nincs egyformán mindenkinél jól működő recept. De azt tudom, hogy mindenki képes valamire. Mindenki valami másban jó. Ezért ne egymáshoz mérjük, viszonyítsuk magunkat, hanem találjuk meg a bensőnkben a szívünk ajtaján keresztül a mi képességeinket, ügyességünket, szakértelmünket, mihez értünk vagy kíváncsiságunkat, amihez érteni szeretnénk. És ismét tanulás. Elsajátítás egy új szakma felé. Máshogy nem fog működni. Leimádkozhatod a csillagokat is, ha csak vársz ölbe tett kézzel valami történjék, valaki felhívjon, ajánljon egy munkát.

Pozitívan fog hatni a mindennapi szokásainkra is, mint a tudatos bevásárlás, rájövünk nem kell annyi minden, és nem kell mindennap vásárolni. A találkozásainkat is csökkentjük és tudatosabbá tesszük, nem a felesleges pletyka és csacsogás, hanem a valódi baráti kapcsolatokba fektetünk időt. Jobban fogjuk értékelni a másikat, hogy megölelhetjük, hogy a szabadban sétálhatunk. Jobban fogjuk várni a találkozókat családdal, távol élő rokonokkal. Átértékeljük az életünket, egészségünket, jobban fogunk rá vigyázni, és jobban fogjuk értékelni a nekünk szánt időt, amit e Földi életre kaptunk, mert mindenki mást kapott, más életfeladattal. Felismerjük küldetéseinket, és megértjük talán végre azt is, hogy jobban hallgassunk a szívünk szavára, mert túl rövid az élet ahhoz, hogy úgy éljük, ahogy azt nem akarjuk, vagy ahogyan azt mások elvárásainak igyekszünk megfelelni. Egy katarzis mindig hoz jót és kevésbé jó változásokat. Némelyek könnyebbek lesznek, némelyek nagyon nehezek. Ismerjük föl az ezekben meghúzódó tanításokat, fejlődésünk legjavát hozzuk ki ebből a helyzetből! Tekintsünk úgy erre a világ változásra, mint egy hamvaiban elporladó, de újjászületett főnix madárra, aki csodálatosan felrepül az égbe, új reményeket, új hitet hozva az emberiségnek.

Nagy Szaffina író, életmód tanácsadó

www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Ha tetszett a cikk, osztható szerző, web megjelölésével, és olvass a témában tovább a weboldalon!