„Most azonnal tanulni akarok”

„Most azonnal adj Uram Isten” „Minden érdekel!” „Nincs időm tanulni, de egy kevéske még talán van, gyorsan adj át mindent azonnal!” „Egy hétvége max. kettő nem elég rá?” „Elolvasok majd egy könyvet a témában.” „Hónapokra nem tudok elköteleződni, egy két órám talán van.” „Nem lehet olyan nehéz, minek ezt hónapokig tanulni?” „Minek nekem ez egyáltalán?” „Tanulni akarok, de nincs rá időm, idő nélkül is megtudod tanítani, gyorsan?” „Az egy órás webinárumban mindent elmondasz? Akkor nem is kell nekem tanfolyam?” „Mondd el, írd le, e-mailben vagy add át egy fél órában a tudásod!” „Csak válaszolj pár kérdésre!” „Megakarom tanulni, tényleg érdekel, de nem tudok vele foglalkozni!” „Tanulnék, de nincs rá most pénzem, majd egyszer talán… lesz.” „Én csak a gyors workshoppokat szeretem, ott átadnak mindent!” „Én már járok jóga órákra és különböző facebook csoportokba ott is néha szót ejtenek a csakrákról meg vegánságról!”

Ismerősek ezek a mondatok? „Tanulnék, de nincs rá időm és a most uram isten azonnal!” Ó mennyi ilyet olvasok nap, mint nap! Most láthatjátok, és nagyon szívesen válaszolok is rá, de aki már olvassa is megmosolyogtató, és aki írja ő is tudja, nem gondolhatja ezt komolyan, azt meg pláne nem, hogy kifogásként el is hiszem mindezt! Az ilyen komolytalankodókat hagyom… hadd fussanak még az életükben jó pár kört…

Kedvencem a „MOST” Gyorsan adjak át mindent, de azonnal, mindenféle fizetség nélkül, mindenféle felkészülés nélkül, gyorsan két órában lehetőleg, ne kelljen vele foglalkozni, ne kelljen érte tenni semmit, ne kelljen érte fizetni, se energiát se időt rászánni. Annyira a gyors világot éljük, és a gyos megoldásokat, hogy már az lett a természetes, az alap, az ”elvárt”, hogy helyettünk mindent megcsinálnak a szakemberek, nekünk semmit ne kelljen tenni érte! Mert ezért fizetünk! Készítsenek el helyettünk mindent!

Meg a „TALÁN”. Talán felveszem az ilyen embert, talán nem a csoportomba és talán tanítom. Talán nem nekem fontos az Ő élete, hanem saját magának. Nekem teljesen mindegy ki hol bukdácsol, kinek milyen és mennyi fájdalma van az életében! Nekem is meg volt a magam keresztje, és megjártam és járom a köves utat, és ezért van jogosítványom arra, hogy amit megjártam, megkaptam szellemi úton továbbadjam annak, aki erre felkészült, és nyitott! Meg kell járni az utat! Nincs kivétel! Nincs könnyebb út! Én segíthetek az útban! De senki helyett nem cipelem a keresztjét és senki helyett nem oldom meg a házifeladatát! A ”talán emberek” azt hiszik nekem tesznek szívességet, hát óriási tévedésben élnek! Fordítva ülnek a lovon! Én segítek vagy más tanító, tanácsadó, akihez mennek, az Ő életükben, ami kizárólag saját maguknak fontos!

„NINCS”. „Ez nincs, az nincs”, teljesen mindegy időről, energiáról, pénzről beszélünk, – alapvetően ez mind és minden energia,- valójában az üzenet ez: „nem akarom eléggé, nem fontos nekem” Minden esetben! Ha valami fontos neked az életedben, megakarod szerezni, legyen szó bármiről, bárkiről, megszerzed! Ennyi! Szánsz rá időt! Mert tudod változást hoz az életedbe, fontos lesz neked, és mivel te változol, pl: jobb lesz az egészséged, jobbá válnak a kapcsolataid, magasabb szintre tudod hozni az energia szintedet, ezért – többek között és még rengeteg okot tudnék sorolni – hajlandó vagy elvenni valahonnan az energiát, időt és pénzt! Nem kérdés! Többet és minőségibb időt tudsz tölteni a gyerekeiddel, unokáiddal akkor nem lesz kérdés, hogy most kicsit szánsz arra, hogy jobb legyen az életed! Az emberek akkora paradoxonba élnek, hogy észre sem veszik, valójában azért nem érik el a kitűzött vágyaikat, mert nem cél, és nem tesznek érte, csak álmodozás marad! „Ezt szeretném, azt szeretném” ja hogy tenni kell érte? Azt nem! Vágyjuk a dolgokat, irigykedünk másokra az elért sikereikre, de csak azokat látjuk, a hegy csúcsát! De megtennénk-e érte azt a sok áldozatot, amit a másik elért, beletennénk-e azt a sok évet, munkát, lemondást, tenni akarást? Tudatosságot, állhatatosságot? Én nagyon, nagyon és még annál is kevesebb embert láttam, aki igen! Több száz emberrel és közel 20 évvel a hátam mögött mondom ezt! Nekem is volt, hogy nem volt időm, egészségem, vagy pénzem, hogy semmim sem volt… és a semmiből építettem fel egy vállalkozást, a semmiből lett pénzem, házam, a semmiből és a két kezem munkájából, a szellemi hagyatékomból, a tudásomból építettem fel mindent! A kitartásomból, mikor menni nem tudtam! A hitemből mikor nem tudtam hogyan tovább! A reményemből mikor mindent elvesztettem, ami fontos volt nekem és úgy fájt azt hittem belehalok! Ember vagyok én is, emberi érzésekkel, fájdalmakkal, küzdésekkel! Nekem is volt, hogy nem volt pénzem, de amikor tudtam jógaoktató akarok lenni, (nem szeretnék) tudtam, hogy kell, mentem és megszereztem rá a pénzt! Volt bennem alázat, tudtam kérni, és tudtam hogyan adom vissza, tudtam hogyan kamatoztathatom a tudásom, hogyan csináljak pénzt! Ezért nem tud senki olyan kifogást adni, amit elhiszek és komolyan veszem! Ilyenkor elengedem… hadd fussa a köreit!

„ENERGIA.” „Minek is az nekem?” Kérdezhetnéd. Amíg nem érted meg, hogy MINDEN történés, minden sejted működése, minden létező benned és körülötted energiából áll, addig persze hogy nem érted, miért lenne fontos megtanulni az energia testeket, megtanulni hogyan irányítsd a csakra pontjaid, miért hogyan befolyásolnak mások energiái? Nem érted hogyan alakulnak ki a betegségeid, hogyan működnek a szerveid, mit üzennek neked szellemi és lelki szinten, hogyan tudod őket regenerálni. Hogyan tudod a sejteket visszafiatalítani? Hogyan hatnak rád a gondolatok és mások gondolatai, érzései? Mi az az energia burok és mi történik asztrális szinten, álmunkban? Hogyan vedd fel az energiát, hogyan tartsd meg? Milyen meditációk és légzőgyakorlatok vannak, neked mi a legmegfelelőbb? Hogyan tudsz hatni a szervek reflex pontjaira? Hogyan használd a szín és hangkódok frekvenciáit? Milyen kristállyal és gyógynövényekkel tudsz bizonyos csakra pontokat erősíteni, befolyásolni? Hol van neked egyáltalán elakadásod, melyik csakrádnál áll meg az energia, és hogyan tudod ezt feloldani? Hogyan lehetne jobb áramlású az életed minden területen? És ez csak pár dolog, amit leírtam, amit nem tudsz. Hogyan működik. Ha tudod és használod, akkor neked nincs problémád az életedben, szerencsés vagy, sikeres, boldog, kiegyensúlyozott és kicsattanóan egészséges!

„MOST ADJ URAM ISTEN AZONNAL” „Nem tudok elköteleződni, de akarom!” Ezt hagytam a legvégére, noha sorolhatnám még a rengeteg kifogásokat. Tehát fordítom: azt várja tőlem az illető, (elég sokan) hogy több év, sőt évtized tanulását, munkáját adjam át pár órában, de maximum egy hétvégi tanításban. Csak válaszoljak meg pár kérdést, ő majd kihámozza. Majd ő meg vesz pár könyvet össze csipegeti a tudást. Őszintén nem tudom létezik-e olyan szakma, olyan terület, legyen szó varrásról, autószerelésről, cukrászatról, ács szakmáról, bármiről, amit egy hétvége alatt ellehet sajátítani. Lehet, hogy van, én nem tudok róla. ”Gyakorlat teszi a mestert” ezt belém tanították már 4. koromban tehát voltam 10 éves! Egy 10 éves gyerek is, sőt szerintem már egy 3 éves gyerek is érti, hogy GYAKORLAT! Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni kell! A korcsolyázást, a szánkózást, a betűírást, a tornát, az edzést, bármit, amit komolyan akar végezni és jól akarja csinálni! Bízom benne, (mert sajnos nem ezt látom, így marad a bizalom) hogy egy felnőtt is megérti, amit egy 10 éves gyerek szintjén is már ért! Komolyan mondom, inkább ne gyere tanulni, ha nem készíted el a feladatokat és nem akarsz „nincs időd” kifogással, fejlődni, tanulni, jegyzetelni! Ilyen tanítványra nincs szükség! Félreértés ne essék! Nem a pénzed kell, hanem a jó hozzáállásod! Akárkit nem vállalok! A legalapvetőbb hozzáállás nélkül egy mester se vállal lusta tanítványt! „Nem tudok elköteleződni” = „nincs rá időm” kifogással, pedig számomra pontosan olyan, mikor valaki randira hív, de nem akar tőlem semmi komolyat. Egy-két éjszaka belefér, de nem vállal fel, nem leszek más csak az ágyasa, de nem az asszonya! (Férfiakra is vonatkozik fordítva.) Vagy akarod, vagy nem! Nálam nincs köztes állapot! Szóval, ha legközelebb ”nálam” jársz, írsz nekem e-mailt, mit szeretnél, tanulnál, fejlődnél, de jössz nekem ilyesmi gyenge kifogásokkal, előtte olvasd el ezt, és nézz mélyen magadba, mit is szeretnél. Mert lehet neked egyelőre egy tanácsadó, aki meghallgat vagy egy facebook ingyenes csoport való még, ahol tudsz beszélgetni, időt eltölteni. Tudod, rengeteg időm, lemondásom, éveim, éjszakáim, nappalaim vannak ezekben a tanfolyamokban, könyvekben, és még mindig tanulok! Képzem magam! Tudom, hogy nem tudok mindent! Kutatok, olvasok, és gyakorolok! És még rengeteg mindent nem tudok! Van bennem alázat! Tanulni akarás, és lemondás! De amit megtanultam, valóban átszeretném adni, de csak olyanoknak, akik hajlandóak tanulni is! Az én időm, energiám, és tudod, nem adja vissza senki mikor eljön az utolsó órám, az utolsó napom! Ezért húzom meg a határokat és ezért vagyok kemény! Ha ez sok még neked, akkor még csak olvasgass. Én nem mézesmadzagot fogok húzni neked, ölelgetéssel, hanem tudást adok át! Vannak nálam gyengébbek és vannak nálam erősebbek! Kivel vet össze a sors téged, engem, kivel fogsz tanulni és mit, rajtad is áll! Ha tanulni akarsz, írj rám és tanulmányozd, olvasd el, amiket adok, illetve a tanfolyamaim leírásait!

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeeltmuvei-kep-spiritualis

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek