Misztikus harmadik szem

„Az emberek a spirituális okkultista körökben előszeretettel használják a harmadik szemre vonatozó tanításokat, utalásokat, cikkeket, képeket, amblokk mindent. A legmisztikusabb, a legérdekesebb, a legfantáziadúsabb, a legrejtélyesebb és nagyon menő! Eléggé titkos és eléggé figyelemfelkeltő minden téren legyen szócikkről, vagy egy személy érdekessé tételéről! És ehhez az összes ilyen szimbólum, utalás és az indigó és a lila összes árnyalata és az ilyesfajta mindenféle mandala beletartozik. Amivel még természetesen nincs gond, ha szeretjük és felhasználjuk. A gond ott kezdődik, hogy van a harmadik szem csakra és kész. Esetleg a megvilágosodásnál a sahasrara, de ezt már kevesen vállalják be, mert nehogy már egosnak tűnjenek, mert csak ”nagy mesterek voltak képesek megvilágosodni” ezért marad a harmadik szem csakra. És mivel mindenki szeretné különlegesnek érezni magát, ezért könnyen eladható szimbólum. Mindenki leragad a harmadik csakránál, mindenki szuper erőre, képességekre, intuíciókra vágyik, és ha netán van bármi észlelése, éles álma, rögtön úgy érzi ez az, neki is kinyílott és egyben az egész világ és az univerzum, minek ide más is…

Kettős hibát vét, aki így gondolkozik. Az első az, hogy bele eshet abba az elképzelésbe, hogy neki nincs szüksége e világ dolgaira, a realitásra, a pénzre, az anyagi dolgokra, csak kizárólag a spiritualitásnak fog élni, ami egy álomvilágba viheti, és mély zuhanás lehet a vége. Ha nincs ott valaki egy ilyen embernél, az gyakorlatilag halott. Rengeteg hiba rejlik már az első nagy hibázásnál ezt nem is fejteném ki, mindenkinek a fantáziájára bízom mennyire életképtelenné, akár őrültté tud válni egy ilyen ember. A másik nagyobb hiba, és ez az általánosabb, hogy habár megmarad a realitás talaja is, csak és kizárólag a harmadik szem csakrára való irányultságát akarja fejleszteni és talán lesznek is kisebb sikerek, de igazi áttörés nem várható. Miért? Elküldenéd egyetemre a kisgyermekedet, ha még az alapot sem tette le? Számoltatnál szinuszt, koszinuszt valakivel, ha még a számokat sem ismeri vagy az alapegyenleteket? Nah, épp ilyen, mikor valaki abszolút nem foglalkozik az alapokkal, nem érdekli az alsó csakrák, sem a felsőbb kettő. (Én a szívcsakrát is felsőbbnek tartom, noha középső ponton helyezkedik el, de úgy vélem a szeretet megértése, igazi átélése, a szívcsakra kinyitása nem kis feladat és igenis egy felsőbb megértést hoz, ezért. És itt a szív és a torok csakrát értem a felsőbb kettő megjelölésnél.)

csakra-szimbolumok-szinek-nagyszaffinaeletmuvei-csakratanfolyam

Néhányan a csakrák szintjeire úgy tekintenek, mint az értelmiség és az iskola szintjeire. Ha az alsóbb csakrákkal foglalkoznak, úgy vélik, hogy gyengék, nem elég fejlettek vagy járatosak a spirituális okkultizmusban. Nem elég okosak és tudálékosak. Úgy érzik, ők még csak egy lenti szinten kullognak, míg mások milyen okosak és már a lila színeknél tartanak! Melyik cikibb? Nem érteni valamit és azt felvállalni, vagy azt mutatni mintha ott tartanánk, ahol még nem vagyunk? Bólogatni olyanra, amit nem éltünk meg, és mások véleményére hagyatkozni, saját megtapasztalás meggyőződés helyett? Másokat dicsőíteni, miközben mi magunk nem győződünk meg? Költői kérdés, mindenki felteheti és megválaszolhatja saját magának. 🙂 Ne felejtsük a tűzpiros, a föld, a gyökér épp úgy része életünknek, mint az alkonyatba hajló lila fény. Épp úgy szükségünk van fizikai reális megtapasztalásokra, érintésekre, ízlelésekre, mint a mennyei fény megélésére és a magasabb intuícióra. Ne az egónk hajtson, vagy egy vágyunk, bármire is irányuljon, hanem a valódi megértés. Nem pusztán megérteni, amit itt leírok, megérteni a szimbólumot, egy ászanát. Olyan megértés, amihez érettség is társul, mély belső munka, gyakorlás és megtapasztalás. Ez idő és tanulás. Mély barázdák kellenek a lélekben, és szellemben egyaránt. Megérteni dolgokat, felfedezni, mi miért történt, megbocsájtani, egyáltalán saját létünk értelmére ráébredni hova tartok és miért, kivel?

A legtöbb embernél ez nagyon hiányzik. Életük kisiklott vonat. Mert, ahogy írtam vezetve vagyunk, mindig. Kérdés az, hogy ki által. Az ember vezetve van mindig vagy a jó erő által vagy a rossz erő által. Mindenki eldöntheti melyik vágányhoz akar tartozni. A legtöbb embernél már ez is hiányzik. Mert ők irányítják az életüket, a sorsukat, nem kell semmilyen vezető, köszönik, ők jól vannak ahogy vannak, és nekik senkitől nem kell bocsánatot kérniük! Nem nekik kell változniuk, ők úgy jók, ahogy vannak, ők spirituális úton léteznek, mindenki, aki eltér az ő világuktól lemorzsolódik, és milyen helyesen is hiszen nekik ezzel nincs dolguk. Érezzük ebben a cinizmust? Az ellentétet? Az egoizmust? Hihetetlen, döbbenetes, de az emberek zöme így él és gondolkodik! Netán még elmegy egy-két spirituális tanfolyamra, vagy elolvas pár ilyen könyvet, és az ész megáll körülötte és benne is…. Hemzseg a spirituális ego! „Mindenki hülye csak én nem”. Tehát nincs belső munka, és ami a legfontosabb lényegi része, nincs belső feloldás, dolgozás az alsó csakráknál sem, sem a felső kettőnél! Egyből harmadik szem! Fentebb leírtam miért. Milyen okok hajtják az embert. Mindenki csak a tetőt akarja megépíteni, rárakni a házra, de az alapokat már kihagyják. Ez olyan, mintha csak megenni szeretnéd a süteményeket, 🙂 de elkészíteni, elmosogatni már nem. Ha besározódsz az évek alatt, rád rakódott sok minden, vajon elég-e egy adott testrészedet megtisztítani és úgy oda állni mások elé és azt mondani tiszta vagy? Tudom, a legérdekesebb szimbólum, tudom néha ijesztő és fárasztó lehet futni az alapköröket, de ne nézzük ezt a munkát le! Emlékezzünk, a buddhisták színes az aranyló napsárga, a gyönyörű narancs és a piros, keleten ezek a legpompázatosabb szimbólum színek. És akkor ők alapszinten vannak? Ne a színek, ne a szimbólumok alapján határozzuk meg valakinek vagy valaminek az értékét! És igaz legyen ez önmagunkra is! Ha imádod a piros színt nem azt jelenti nem lehetsz még a harmadik szem csakra nyitásra készen! Hormon rendszered színe is! Ahogy pusztán egy csillagjegyből sem ismerszik meg az ember teljesen épp ugyanígy igaz itt is! A másik hogy a legtöbb embernél mivel hiányoznak az alapok emberileg, erkölcsileg, és érzelmileg sem fejlettek. Lehet lexikális tudásuk meg van, megfűszerezve jó nagy adag spirituális egóval, de a megértés, empátia, szeretet, megbocsájtás, anyagi jólét, egészség, családi kapcsolatok, jó kommunikáció, emberség, mind hiányosak! Véleményem szerint túl van értékelve a harmadik szem csakra, amiket pedig lehet olvasni a neten kiábrándító. És innen indul a nem tudásos tudás. Az én meglátásom az, hogy aki még nem dolgozott a többi csakráján, energiáján, életében feltett kérdéseire, nem áll benne össze még az alap, mind az a sok feladat, kérdéskör, amiket érintettünk az elmúlt 5 hónap alatt, az még ne álljon neki ezzel foglalkozni!”

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeeltmuvei-kep-spiritualis

Nagy Szaffina író, tanító

Részlet 6. Ajna csakra oktatóanyagból.

Bővebb információ itt: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/csakra-tanfolyam/

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek