Mindenszentek Ünnepe

Mindenszentek ünnepe, ahogy a nevében is benne foglaltatik, minden-szentek, tehát az égi, mennybéli birodalom szentjeit, angyalait ünnepeljük, és hogy nincs halál, csak megváltás van! Az elcsendesülés, elmélyedés ideje. Egy-egy szál gyertyát meggyújtunk eltávozott szeretteinkért, a hűvös, de mécsesekkel ragyogó temetőbe és lelkünk is egy kicsit elmerenghet az élet valódi értelmén. Behúzódhatunk a novemberi borongós napon, elcsendesülünk, és felidézzük a múlt eseményeit, azokat akikkel, még együtt lehetünk. Fájó pillanatok ezek. És mégis örömteli, hogy van egy ünnep, ahol megemlékezhetünk, van egy temető egy hely, ahova virágot, gyertyát helyezhetünk, és vannak, akikre emlékezhetünk! Szívünkben örökké élnek, mindig velünk vannak! Micsoda örömteli felfedezés ez lelkünk, értelmünk számára! Az egészséges testhez, az egészséges lélek, szellem és megfelelő energia is hozzátartozik. Így válunk egésszé! Megfelelően kellene kezelnünk, feldolgoznunk az élet történéseit. Ez hol könnyebb, hol nehezebb, hol megoldhatatlannak tűnik! Életünk tele van gombolyagokkal, melyeket csak nagy lelki munkával tudnánk és tudunk szétboncolni, kiegyenlíteni, helyrehozni. Tele vagyunk tabukkal, titkokkal, lelkünk mélyén besöpört, elzárt félelmekkel, fájdalmakkal, múltbéli csalódásokkal, sérelmekkel. Éljük az életünket, csak úgy mint mindig, rohanunk, és tesszük a dolgunkat, de olyan ritkán állunk meg egy pillanatra, egy hosszabb órára, elmerülni ebbe a mély gondolatokkal teli világba. Félünk a haláltól, mert nem értjük, ismeretlen útnak, sőt büntetésnek rossznak érezzük, igazságtalannak tartjuk. Félünk az élettől, mert túl kockázatos, kockázatos szívünket kiadni, tiszta szívből szeretni, egy álomért mindent feladni.
Még is örökké szeretnénk élni, sohasem akarunk meghalni. Félünk élni, félünk halni, de még is öröklétre vágyunk.

Könyveket és elengedés videómat szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szeretné megérteni mélyebben az élet legfontosabb momentumait, ami segíthet:

10 könyv életről, halálról

https://www.youtube.com/watch?v=gL3Q0LA8Ano&feature=youtu.be

Halál, gyász, elengedés, teljes videó:

https://www.youtube.com/watch?v=fMrnH3713ok&feature=youtu.be

Mindenszentek ünnepén idézz fel magadban pár szentet, akiket szívesen látnál, akikről szívesen tanulnál, és legalább egy gyertyát egyért gyújtsd meg az oltárodon! Imádkozz, és csendesedj le. Zárd ki elméd nyughatatlanságát. Tisztán add át magad az ünnepnek, ezt lelkileg is értem és testileg is az esti szertartásodhoz fürödj le, és vegyél fel tiszta ruhát!

Nagy Szaffina író

angyal-isten-elcsendesülés-magány-vers-nagyszaffinaéletművei

Kell, hogy legyen egy szobám

szívem zárt ajtaján

ahol csendre térhetek,

ahol mindent megérthetek.

Olyan jó csendben lenni,

áldani, tenni és kérni.

Olyan jó hogy mindig adhatok,

az Isteni fényben ragyoghatok.

Kell egy hely, ahol magam lehetek,

Isten szeretett gyermeke.

Ahol nem zúg fejembe a világ,

csak a csend szól, s angyal muzsikál.

Kell, hogy összetegyem két kezem,

hálát adni, hogy meg van mindenem,

érezni, hogy van rajtam gondviselés,

tudni, az Isteni erő bennem él.

Szaffina Nagy 2018 július 27.

További spirituális verseim: a Más Világban Élek oldalon elérhetőek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek

A vers „Az angyali érintés” könyvben is fellelhető:

https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/angyali-erintes-konyv/