Mik azok a csakrák?

Az energia áramlat egyféle összesűrűsödött energia pontja, szankszritul csakra, magyarul csokrok. Az energia test bizonyos pontjain sűrűsödik össze, és a fizikai testen található 7 mirigyhez és 7 szervhez köthető. Nem látható, szabad szemmel, ezért vitatják, mint láthatatlant, bár egyre többen felismerik a holisztikus gyógyászatban az energia rendszerek működését és azok hatását a fizikai szervekre, betegségekre. Ezek az energia áramlások jobbról balra áramlanak jó esetben és megfelelő működésénél forog, mint egy kerék, kiegyensúlyozott. De a legtöbb esetben felborult, gátolt, korlátozott, berekedt, megrekedt, zárolt, lebetegedett. 7 csakra a sushumna energia csatornán 7 energiapontban helyezkedik el. Mindegyik csakrához tartozik 7 fő szín, 7 hangkód, 7 szimbólum, 7 mirigy, különböző fizikai szervek, melyek hatással vannak az energia testjeinkre is, és fordítva is, befolyásolja az egészségünket a mentális energetikai rezgésünk, állapotunk. Az aurában kimutathatóak a test elváltozásai is, akárcsak a lelki és szellemi állapotunk is.

Miért van az, hogy nem kívánunk egy adott színt, vagy épp ellenkezőleg, szinte mindenben, szobánk falán, ruházatunkban, ételeinkben megmutatkozik egy adott szín többféle árnyalata. Miért van az, hogy bizonyos hangok, zenék megnyugtatóak számunkra, míg mások zavaróak, sőt dühítőleg is hathatnak? Hogyan tudnak bennünket befolyásolni, gyógyítani, felemelni a színek és hangkódok? Hogyan tudjuk őket alkalmazni a gyógyításban, a meditációban, a szervek jobb működésében, érzelmi elakadásokban, életünk szinte minden területén? Milyen betegségnél milyen színt és hangkódot használj? Érdekel?

 energia-csakra-elzarodas-nagyszaffinaeletmuvei

Mi zárhatja el és hogyan befolyásolhatja ez az életünket?

Nézd meg, neked hol van elzáródásod! Mindegyik csakrát eltudjuk zárni akár tudatosan akár tudattalanul, általában ezt végzik többen.

A gyökér csakránkat félelem zárja el. Ez kihat az anyagi helyzetünkre, a velünk való történésekre, aggódás, pánik, szorongás, negatív spirál. Úgy érezhetjük, hogy nem előre, hanem hátramenetel van. Félünk pénzt kiadni, félünk sosem lesz elég a pénzünk, elveszik a pénz, értéktelenek leszünk, és csak a reális dolgokban találjuk meg az értékeket. Kinek mekkora háza, vagyona, földje, autója van. Nem a személy előtt hajolunk meg hanem a vagyona vagy befolyása, titulusa előtt. Családi drámáink vannak, és nem tudunk sem kitörni az adott helyzetekből sem belegyökerezni, külön családot alapítani. Vagy ha mégis téves dogmatikus hitrendszereken alapszik az egész, ami pedig már a harmadik szem csakrát zárja el. Az örökség szó hallatán, kérdezd meg magadtól, mi jut eszedbe elsőként? A vagyon, pénz, amit kaphatsz, és vágysz is rá, sőt követeled azt, mert neked az kijár, vagy a szellemi hagyaték, amit a családod generációja hagy rád? Vajon te milyen szellemi hagyatékot hagysz hátra ha vannak utódaid, milyen eszméket, tanításokat, kultúrát, neveltetést, hitrendszert, gondolkodásmódot, erkölcsöt, bölcsességet?

A szakrális csakránkat a bűntudat zárhatja el. „Biztos hogy jó nekem? Nem bántok meg másokat?” „És megengedhetem én ezt magamnak?” „Nem lehet én az első, nem ehet önző!” „Jár ez nekem?” Ezeket a mondatokat hallhatjuk bensőnkben, és ez nagyon kihat minden tevékenységünkre, az isteni lényünkre, és a teremtő erőnkre. Ez kihat a szexuális életünkre, nőiességünkre vagy épp férfiasságunkra, úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk elég vonzók, nem merünk kitárulkozni, megmutatni magunkat, vagy érezhetjük azt, hogy valaki meglát, valaki les minket. A másik oldala is sajnos egyre többször megmutatkozik, mikor valaki a spirituális fejlődést, a teremtést, és a szabadságot a szexuális erők kiterjesztésével, többféle partnerek akár együttes élvezetével próbálják megmagyarázni. Ez épp olyan téves út, mint öngyilkosságot kísérteni egy szektában, ami ellenkezik a természet törvényeivel, vagy „nem látni a fától az erdőt”. A tantra szexualitás egy magasabb isteni egyesülés, ami elvezet a nirvánához, semmi köze az ösztönös közömbös szexhez. A szakrális csakránál a teremtő isteni és istennői lényünket bontakoztathatjuk ki, melyről Jézus is beszélt és taníottt nekünk. „Istenek vagytok.”  hiszen magunkban hordozzuk az isteni szikrát, ami az isteni erő picinyke, parányi részecskéje. Ezért soha nem lehet egy ember sem egyenlő Istennel, a Nagy Szellemmel, Teremtővel. Mennyire tudsz teremteni, mennyire hiszed ezt magadaról, vagy mennyire zárolod ezt a részed? 

A napfonat csakránkat a szégyen zárja el. Azt érezzük, hogy mi sosem vagyunk elég jók a párkapcsolatban vagy munkahelyen, nem tudunk elég értékesek és sikeresek lenni. Úgy érezhetjük, hogy nem tudunk megfelelően érvényesülni, mert szégyenben maradunk. Szegénység, ruházat, nem megfelelő öltözés, vagy hely, ahol élünk, vagy család miatt, múlt miatt lehet szégyen. Ez miatt félszeggé válunk, kevés akaraterőnk lesz, kevés bátorságunk, nem merünk meglépni dolgokat, és el sem hisszük hogy nekünk ez jár! Hogy elérhetünk szép eredményeket, hogy szép párkapcsolatunk lehet, szép helyen élhetünk, nem is engedjük meg magunknak, ezért bezárjuk itt az energiát. Az isteni tüzet zárjuk el az akarat csakránál. Mennyire mersz kiállni önmagadért, másokért, egy ügyért, a gyermekeidért, a munkahelyeden? 

A szív csakránkat a bánat, csalódás zárja el. A legtöbbször nagyon mély szerelmi csalódás az oka, de lehet testvér, anya, gyermek, barát elvesztés is, ami lezárolhatja. ilyenkor annyira bezárkózunk, hogy évek kellenek mire újra kitudjuk nyitni magunkat, sőt van, aki egész életére lezárolja magát, mondván ő már senkit nem enged magához közel. Ők nagyon elszigetelődnek az emberektől. A fájdalom, vesztés természetes csak az e mindegy hogyan dolgozzuk fel, adunk-e időt a gyászra, mert sajnos ezt kihagyják, gyorsan továbblépnek, de valójában nem lépnek tovább… ott maradnak a lenyomatok, nincs feldolgozva vagy épp mély depresszióba esik. Mennyire mersz szeretni? Mennyire bízol meg másokban, hány emberben bízol meg igazán? Sok barátod van vagy egy-kettő, de ők igaziak, bármikor számíthatsz rájuk? Tudod-e mit jelent a feltétel nélküli igaz, tiszta szívű szeretet, mindenek fölött? Mennyire fogadsz el igazán másokat?

A torok csakránkat, a ki nem mondott szavak, hazugságok zárják el. Annyi mindent magunkban tartunk, amennyi mindent legalább magunkhoz akarunk láncolni. Az őszinteség és az igazság nagyon sok embertől távol áll, inkább nem bántunk meg másokat, inkább lenyelünk dolgokat, inkább nem konfrontálódunk, inkább elengedünk dolgokat, néha pedig a becsületességünk veszik kárba, ami elég nagy baj! A becsületbeli dolgokba bele is halhatnak az emberek! A kommunikáció hiánya pedig eszméletlen sok bosszúságot, félreértést, és kapcsolat veszteséget, veszekedést szül! Hányszor értenek félre téged és te hányszor értesz félre másokat, sőt feltételezel dolgokat másokról és kiderül nem neked volt igazad? Hányszor kapod magad hazugságokon, vagy hányszor nyugtatgatod magad ez is csak füllentés volt? Mennyire tartod magad egyenes, őszinte embernek? Vagy hiszel  még a „kegyes hazugság” hazugságában? Bemered vallani saját magadnak és másoknak ha tévedtél?

A harmadik szemünket a téves hitrendszerek zárja el, ez amúgy többségnél zárolva van, mert abszolút csak abban hisz amit lát, és nem is foglalkozik más világokkal, igazság kereséssel. Ember alkotta tévhitrendszerek. Spirituális világot gyakran keverik a pozitív életszemlélettel! A kettő nem ugyanaz! „Hiszem, ha látom, látom ha hiszem” Vagy sokan különféle vallásokban, dogmákban, eszmékben hisznek, és teljesen lezárolják magukat, nem válnak nyitottá más világok, tanok megismerésére. Itt a legjobban a spirituális egóval lehet lezárolni, amikor valaki fanatikusan hisz egy hitrendszerben, vagy elvégez egy tanfolyamot, elutazik egy szent helyre, elolvas egy könyvet, elvonul egy spiritiszta szeánszra, és úgy érzi ő már mindent tud, sőt le is nézhet másokat. Tudás, empátia és bölcsesség nélkül, igen veszélyessé tud válni egy nem megfelelő ember számára. Ne felejtsük, a fejlett spirituális lény szeretetteljes, nem bánt vagy igáz le másokat. Sokan ebbe a hibába beleesnek, és pont azt zárolják le, amire vágyva vágnak, a harmadik szem csakrát és az intuitív spirituális fejlődésüket! Mi a te legnagyobb téveszméd, ami szerinted nem lehetséges? Néztél már le másokat, mert te jobb voltál valamiben?

A korona csakrát a ragaszkodás zárja el. Függőségek, emberi kapcsolatok, tárgyakhoz, helyekhez való ragaszkodások. Nem tudunk elengedni. A félelem energiája itt is megjelenik, és a birtoklás érzése is. Nem tudunk felülkerekedni a problémákon, eseményeken, életük történésein, sem önmagunkon. Nem is tudjuk meghaladni saját fejlődésünket, mert lezároljuk magunkat. Nem egységes egészként tekintünk magunkra, hanem még én-ként, ami az egónk. Az egónk a mi kis részünk, hozzánk tartozik, a személy-én, ez az amit levetünk. Eltudtál már engedni mindent? Mihez ragaszkodsz még e Földi világodban? Ha el kellene hagynod ezt a helyet, ahol most állomásozol, a Föld nevű bolygót, és fel kellene szállnod egy űrhajóra, mit vinnél magaddal és miért?

Megfigyelheted nálad mi az, ami zárolva van?

Érdekel még több infó? Szeretnél többet megtudni önmagadról? Akarsz tanulni? Kérheted a csakra webinárium egy órás anyagát tőlem. A webinárium egy órás, abszolút nem tudja és nem is célja helyettesíteni egy komplex több hónapos tanfolyamot! Ha tanulnál, és jönnél a csakra tanfolyamra, kérhetsz személyes konzultációt tőlem!

Jönnél díjtalan előadásra?

ITT tudsz jelentkezni:

https://forms.gle/RpiMadCuMVJYNFERA

Csakra Tanfolyam

Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Bővebb információ itt: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/csakra-tanfolyam/

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeeltmuvei-kep-spiritualis

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek