Mik azok a csakrák?

Az energia áramlat egyféle összesűrűsödött energia pontja, szankszritul csakra, magyarul csokrok. Az energia test bizonyos pontjain sűrűsödik össze, és a fizikai testen található 7 mirigyhez és 7 szervhez köthető. Nem látható, szabad szemmel, ezért vitatják, mint láthatatlant, bár egyre többen felismerik a holisztikus gyógyászatban az energia rendszerek működését és azok hatását a fizikai szervekre, betegségekre. Ezek az energia áramlások jobbról balra áramlanak jó esetben és megfelelő működésénél forog, mint egy kerék, kiegyensúlyozott. De a legtöbb esetben felborult, gátolt, korlátozott, berekedt, megrekedt, zárolt, lebetegedett. 7 csakra a sushumna energia csatornán 7 energiapontban helyezkedik el. Mindegyik csakrához tartozik 7 fő szín, 7 hangkód, 7 szimbólum, 7 mirigy, különböző fizikai szervek, melyek hatással vannak az energia testjeinkre is, és fordítva is, befolyásolja az egészségünket a mentális energetikai rezgésünk, állapotunk. Az aurában kimutathatóak a test elváltozásai is, akárcsak a lelki és szellemi állapotunk is.

Miért van az, hogy nem kívánunk egy adott színt, vagy épp ellenkezőleg, szinte mindenben, szobánk falán, ruházatunkban, ételeinkben megmutatkozik egy adott szín többféle árnyalata. Miért van az, hogy bizonyos hangok, zenék megnyugtatóak számunkra, míg mások zavaróak, sőt dühítőleg is hathatnak? Hogyan tudnak bennünket befolyásolni, gyógyítani, felemelni a színek és hangkódok? Hogyan tudjuk őket alkalmazni a gyógyításban, a meditációban, a szervek jobb működésében, érzelmi elakadásokban, életünk szinte minden területén? Milyen betegségnél milyen színt és hangkódot használj? Érdekel?

 energia-csakra-elzarodas-nagyszaffinaeletmuvei

Mi zárhatja el és hogyan befolyásolhatja ez az életünket?

Nézd meg, neked hol van elzáródásod! Mindegyik csakrát eltudjuk zárni akár tudatosan akár tudattalanul, általában ezt végzik többen.

A gyökér csakránkat félelem zárja el. Ez kihat az anyagi helyzetünkre, a velünk való történésekre, aggódás, pánik, szorongás, negatív spirál. Úgy érezhetjük, hogy nem előre, hanem hátramenetel van.

A szakrális csakránkat a szégyen zárhatja el. Ez kihat a szexuális életünkre, nőiességünkre vagy épp férfiasságunkra, úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk elég vonzók, nem merünk kitárulkozni, megmutatni magunkat, vagy érezhetjük azt, hogy valaki meglát, valaki les minket. Vagy azt hogy nem vagyunk sosem elég jók a párkapcsolatban vagy munkahelyen nem tudunk elég értékesek és sikeresek lenni. Úgy érezhetjük, hogy nem tudunk megfelelően érvényesülni, mert szégyenben maradunk.

A napfonat csakránkat a bűntudat zárja el. „Biztos hogy jó nekem? Nem bántok meg másokat?” És megengedhetem én ezt magamnak?” Nem lehet én az első, nem ehet önző!” Ezeket a mondatokat hallhatjuk bensőnkben, és ez nagyon kihat minden tevékenységünkre. Ez miatt félszeggé válunk, kevés akaraterőnk lesz, kevés bátorságunk, nem merünk meglépni dolgokat, és el sem hisszük hogy nekünk ez jár! Hogy elérhetünk szép eredményeket, hogy szép párkapcsolatunk lehet, szép helyen élhetünk, nem is engedjük meg magunknak, ezért bezárjuk itt az energiát.

A szív csakránkat a bánat, csalódás zárja el. A legtöbbször nagyon mély szerelmi csalódás az oka, de lehet testvér, anya, gyermek, barát elvesztés is, ami lezárolhatja. ilyenkor annyira bezárkózunk, hogy évek kellenek mire újra kitudjuk nyitni magunkat, sőt van, aki egész életére lezárolja magát, mondván ő már senkit nem enged magához közel. Ők nagyon elszigetelődnek az emberektől. A fájdalom, vesztés természetes csak az e mindegy hogyan dolgozzuk fel, adunk-e időt a gyászra, mert sajnos ezt kihagyják, gyorsan továbblépnek, de valójában nem lépnek tovább… ott maradnak a lenyomatok, nincs feldolgozva vagy épp mély depresszióba esik.

A torok csakránkat, a ki nem mondott szavak, hazugságok zárják el. Annyi mindent magunkban tartunk, amennyi mindent legalább magunkhoz akarunk láncolni. Az őszinteség és az igazság nagyon sok embertől távol áll, inkább nem bántunk meg másokat, inkább lenyelünk dolgokat, inkább nem konfrontálódunk, inkább elengedünk dolgokat, néha pedig a becsületességünk veszik kárba, ami elég nagy baj! A becsületbeli dolgokba bele is halhatnak az emberek! A kommunikáció hiánya pedig eszméletlen sok bosszúságot, félreértést, és kapcsolat veszteséget, veszekedést szül!

A harmadik szemünket a téves hitrendszerek zárja el, ez amúgy többségnél zárolva van, mert abszolút csak abban hisz amit lát, és nem is foglalkozik más világokkal, igazság kereséssel. Ember alkotta tévhitrendszerek. Spirituális világot gyakran keverik a pozitív életszemlélettel! A kettő nem ugyanaz!

A korona csakrát a ragaszkodás zárja el. Függőségek, emberi kapcsolatok, tárgyakhoz, helyekhez való ragaszkodások.

Megfigyelheted nálad mi az, ami zárolva van?

Érdekel még több infó? Írd a poszt alá „érdekel” Szeretnél többet megtudni önmagadról? Akarsz tanulni? Kérheted ingyenesen a csakra webinárium egy órás anyagát tőlem. A webinárium egy órás, abszolút nem tudja és nem is célja helyettesíteni egy komplex több hónapos tanfolyamot!

Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Bővebb információ itt: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/csakra-tanfolyam/

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeeltmuvei-kep-spiritualis

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek