Mi lehet a megtorpanásod okai?

Vágysz arra, hogy jobb életet élj, talán valahol máshol, a világban, talán világutazó lennél, talán az erdő vonz, talán a tenger, de érzed mennél máshová. Vagy talán gyermekre vágysz, vagy egy szép házra. Lehet a vágyad egy lelki társ, szerelem, vagy az hogy meggyógyulj. Mikor megkérdezik az embereket mire vágynak, mi a céljuk, szinte mindenki azonnal rávágja: „boldogság”, „egészség”. Mikor megkérdezik tőlük mi a legfontosabb: „család”, „egészség”. Mégis nagyon nagyon kevesen élnek olyan életet, amire igazán vágynak. Sokan el sem jutnak a vágyig, mert egyszerűen az anyagi lét biztonsága és megteremtése, túlélése a napi cél. Mielőtt válaszolnék a megtorpanásod okaira, elemezzük ki a két feltett kérdést. Mi a vágyad, mi a célod? Ha erre gyorsan ezeket a szavakat rávágod: „boldogság”, „egészség” ezek olyan általános jelzők, melyek mindenkinek jól jönnek, mint az ötös lottó. De igazán mit jelent számodra, neked a boldogság, mitől érzed jól magad, tartósan? Mikor voltál igazán boldog? Felszabadult? Konkrétan mit akarsz, mi a célod? Konkrétan mit jelent neked az egészséged? Van-e olyan egészségügyi problémád, amin változtatni szeretnél? Mit szeretnél megerősíteni a testedben, energiában? Mikor éreznéd magad igazán kicsattanóan erősnek, fittnek? És itt már jöhetnek is válaszok, kifogások, vagy reményvesztett lemondások: „nekem ez és az”, „sajnos”, „örökletes”, „már nem tudok változtatni”, „ezen nem tud senki segíteni” „gyógyíthatatlan vagyok” „de jó lenne, ha”, és „ezt és azt tenném” stb… Már a saját válaszaidból, amit önmagadnak teszel, megmutatkozik tudod-e mit akarsz te az életben, eléred-e vágyott célod, mennyire vagy tudatos, vagy csak elbóklászol az életben, és az is kristálytisztán látszik, hogy a vágy éltet vagy a félelem, keserűség, lemondás. A hozzáállásunkon rengeteg múlik! Hiszünk-e magunkban annyira hogy elérjük, vagy már elvesztettük a reményt. Pozitív életszemlélettel állunk hozzá a feladatainkhoz, vagy „nekünk semmi se sikerül”, „megpróbálom”, „hátha”, „ezen már nem lehet változtatni”? A boldogság és az egészség kéz a kézben jár, persze ki ne vágyna ezekre? De konkrétan tudod neked mit jelent a boldog élet és az egészséges testtudat? Mit tennél másképp? Mit csinálnál, ha megkapnád a szuper erős testet és elérnéd a célod? Vágy éltet vagy félelem?

Nézzük a második kérdést, mi a legfontosabb, erre a többség általánosan a „család”, „egészség” szavakat adják. De mégis, mit tesznek érte? Hangoztatjuk a családot, de mikor segítség kell, megértés, támogatás, összetartó erő sokszor ez félresiklik, mert mindenki mondja a berögzött dogmáit és igazát. A család jelentsen bárki számára bármit is, nem lehet fontosabb a saját egészségednél, mert ha az nincs, óriási teher tudsz lenni másokra és önmagadra nézve is. Először önmagadat kell rendbe tenni, testileg, anyagilag, szellemileg, és lelkileg is. Ha te kiegyensúlyozott vagy és harmóniában élsz, akkor másokat is azzá tudsz tenni. Amíg nem vagy azon a szinten addig te sem tudsz segíteni másoknak. De tételezzük fel tényleg ez a kettő a legfontosabb, „család”, „egészség” mit teszünk meg érte, hogy ez fennmaradjon? Elmegyünk egy olyan munkahelyre nap, mint nap, ami lehúz, amit nem akarunk, mert kell a pénz, a megélhetés, olyan országban élsz, amivel nem vagy elégedett, szidod a politikát, a rendszert, az oktatást, egészségügyet, mindent. Olyan emberek közé mész nap, mint nap, ami nem tesz boldoggá, mert máshogy gondolkoznak, mint te. Megveszed az olcsóbb élelmiszert, hogy spórolj, mert kétszeres áron van minden. És közben lassan bekúszik a félelem az életedbe, mennyi mindenről le kell mondanod, és nem lehet, és nehéz, és nyögsz. Ezt a stresszt viszed haza a szeretett családodhoz, akik állítólag oly fontosak neked, nap, mint nap, mérgezve őket is ezzel a légkörrel. A „nincs”, „nem lehet”, „nehéz”, „nem könnyű” „elegem van” „fáradt vagyok”, „kimerültem” napi érzetekkel, ólomsúlyokkal a lélekben nem lehet teremteni. Látjuk azt, hogyan ártunk a testünknek, szellemünknek és lelkünknek, családunknak, egészségi állapotunknak nap, mint nap ezekkel? Világos ez?

És ha ezt a két dolgot megértjük, hogy nincs világos cél, út kijelölve az életedbe, konkrétan mit akarsz, és mit teszel meg érte, fontossági sorrendbe szedve, mi az ami a célodhoz előre visz, akkor jönnek az elakadások, megtorpanások. A „nem lehet”, „nem tudom megcsinálni”, „nem tudom elérni”, „túl nehéz”, „betegség itt és ott”, „krónikus fáradság”, „fej és nyak fájás”, „stressz”, „álmatlanság”, „vércukorszint emelkedés”, „cukorbetegség”, „daganat”, „én már csak ilyen vagyok, rajtam nem lehet segíteni” „én már nem tudok változtatni” félelemek, és kifogások. ITT VAN az ELAKADÁSOD PONTJA! Lehet több is! Félelmeket, kifogásokat gyártunk mindenre, mit miért nem lehet. Félelem alapú, lemondásokkal teli a gondolkodásunk, anélkül hogy talán ezt észrevennénk. Lehet, úgy érzed te pozitív vagy, de ha még ezek ott motoszkálnak a fejedben, akkor ezen még van min dolgozni! A vágy életet vagy a félelem? Tudtad, hogy a félelem teljesen elzár a teremtéstől, elzár attól, hogy megéld a boldogságot, örülj a pillanatoknak, elzárja a gyökér csakrádat, ami pont a támaszt jelentené. Van egy illúzió, – sok-sok illúzió van – de kifejezetten erre van egy olyan elképzelés, hogy ez az életed van, és mindenhez ragaszkodsz! A felépített házadhoz, kertedhez, jól berendezett életedhez, munkádhoz, mert a tiéd. A birtoklás, a „van” illúziója ezen a bolygón nagyon megtéveszt és zsákutcába vagy csapdába csalhat téged! Ha te felébredtél, akkor pedig a családtagjaidat ejtheti még rabul. Nézd távolabbról az életed, kicsit emelkedj felül, és nézd máshogy a dolgokat! Mi mennyit ér meg neked? Egy munka, egy ház, egy kapcsolat? Miért élsz? Mi az életcélod, amit még elakarsz érni az életedben, amíg élsz? Mi az, ami tényleg fontos? Mitől félsz a legjobban? Elveszítesz? Soha semmi nem a miénk, és nem is vihetünk semmit, de az élményeket, érzéseket, amelyek bekerülnek a pszichoférádba igen! Mennyire erős a félelemed? Erősebb, mint a vágyad? Akkor felül kell, emelkedned a félelmeiden! Mitől félsz jobban hogy nem sikerül, elveszítesz valamit, vagy, hogy meg sem próbáltad? Nem könnyű a félelmeinket beismerni, dolgozni rajtuk, látni kishitűségünket, a fejünkben zajlódó gondolat mintákat, de ezen lehet, sőt kell is dolgozni! A félelem a gyökér csakrát zárja el, ami a családhoz, kapcsolatokhoz, anyagi stabilitáshoz, földhöz köthető. Tudom, hogy sokan nem találják a helyüket, ezért itt ezen a csakrán kell dolgozni elsőként! Mert tudod, minden energia! Ha kész vagy leküzdeni a félelmeidet, azonosítani tudod a megtorpanásaidat, kifogásaidat, és hajlandó vagy dolgozni magadon, keress bátran! Amivel én tudok neked segíteni az a csakra oldó teljes komplett tanfolyam, energetikai kódokkal, jóga ászanákkal, meditációval, gyakorlatokkal, tudással.

Miért torpannak meg az emberek? ITT olvasható a témáról még:

Csakra Tanfolyamról ITT olvashatsz bővebben:

Keress bátran, írj nekem e-mailt: nagy.szaffina@gmail.com megnézzük hol van elakadásod, és ha tudok segítek! De ha otthon ülsz a szobádban, nem tudok segíteni! Ha folyton panaszkodsz „neked nem megy jól” nem tudok segíteni! Segíteni annak lehet, aki akarja! Írj rám, küldök pár kérdést és adok időpontot egy személyes online díjmentes konzultációra.

Féltem én is? Igen. Vesztettem? Igen, sokat. Felálltam? Igen. Tudtam újra boldog lenni, nehéz környezetben is? Igen. Felül tudtam múlni saját magam? Felül tudtam emelkedni? Igen. Erősebb lettem, egészségesebb? Igen. Ezért tudok neked segíteni, mert én is végig mentem ezen az úton és most is tanulom saját magam! Mert az soha nem ér véget! Nem vagyok guru, sem mester, egy tanító vagyok, aki kidolgozott számodra egy komplex rendszert, amivel megtanulhatod a csakráid működését, hogyan tudsz hatni és segíteni saját magadon és másokon.

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Kövess be Facebookon is ITT:

Nagy Szaffina Életművei Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Fotó: Pixabay, Amrulqays