Mi károsítja a harmadik szemedet?

A harmadik szemünk két szemöldök között és kicsit feljebb a homlok közepe tájékán helyezkedik el. Szanszkrit neve Ajna, melynek jelentése érzékelni, észlelni, irányítani. Mit is érzékel? A láthatatlan világokat, más dimenziót, szellemi dolgokat, entitásokat akár, de az intuícióban is nagy hasznát veszed! Hiszem és tudom erre meg kell érni. Nem lehet siettetni. De erről másik cikkben lesz szó. Van, aki fel sem készült erre, de vágyik rá, de azt sem tudja mire is vágyik igazából. Spirituálisnak vallja magát, vagy szeretne azzá válni, de a szellemi dolgok nem érdeklik, megijesztik. De vannak páran, akiknél nyitva van, elkezdődött a fejlődés, érzik, látják, tapasztalják, és érezhetnek is néha a harmadik szemnél fájdalmakat. Erre is vannak nagyon jó technikák, akár meditációval, kristályokkal, gyógynövényekkel és különböző jóga pózokkal. Ezt tanuljuk meg gyakorlatban. Mi az, ami károsíthatja a harmadik szemet? Leírok pár okot, amit jó, ha tudsz, főleg ha ilyen irányú az érdeklődésed.

  • Túl sok mobiltelefonkészülék használata. Az erős energiakisugárzás és fényerő is (amin érdemes állítani, főleg este) nagyon káros hosszútávon. Megzavarja az agyalapi és tobozmirigy működését, ami pedig hatással van az alvásciklusainkra, az idegrendszerünkre, a kialvatlanságra, idegességre, koncentrációra, emlékezésre, fáradságra, hormonok működésére, sőt még az álmodásra is. Az agyi tevékenységekre káros a mobiltelefon hosszú idegi való használata. Nem csak szemüveget kell majd csináltatni, jóval nagyobb idegrendszeri problémákat tud okozni. Nyilván mindenki használ mobilt. Én is. A megoldás az, hogy a telefont telefonra használjuk, vagy kisebb időintervallumokban osszuk szét a napon. Reggel ne ezzel kezdjük! Az üzeneteinket és videókat, zenéket, ha tudjuk nézzük meg naponta egyszer és asztali gépnél. Rengeteg időt elveszítünk a telefon üres rollozgatásával, és bámulásával, hátha találunk valami érdekeset. Nem csak értékes időt veszítünk, amit felhasználhatnánk ezernyi más dologra, munkára, olvasásra, edzésre, de energiát, egészséget is elveszítjük! Szó szerint a sok technikai vívmány, telefon bámulása elbutít, és a helyesírásban, megszólalásban, nyelvezetben is ez nagyon meglátszik egy idő után. Használhatjuk, de céllal és mértékkel! Húzzuk meg a határokat, pl: este 8 után nem kapcsoljuk be, nem fogadunk üzeneteket, de legalábbis nem írogatunk vissza! Az esti telefonozás a legrosszabb. Ebédidőben is ne a telefon nézegetése legyen a program, vagy ha buszon ülsz, vonaton, metrón, nézz körül, mi történik körülötted a világban! Az utazást, ebédidőt felhasználhatod elmélkedésre, olvasásra, lazításra, önmagad megfigyelésére.
  • Túl sok számítógépes munka. Ma már szinte mindenki online térben dolgozik, én is. Szinte minden ügyünket itt intézzük el. De itt is húzhatunk határokat én ezt tettem. Reggelemet nem a technika vívmányaival kezdem! Meditációval, energiafelvétellel, imával, olvasással, és jógával, de néha egyszerűen csak belefeledkezem a természetbe, a madarakba, a fákba. Nem minden napom egyforma, de mindig megadom a kezdést a napomhoz, még ha röviden is vagy máshogy, dinamikusabban vagy relaxálón, de megadom! Ez nekem fontos! Mert tisztelem magam ennyire, és tudom minden napi rutin, megszokássá válik és életem része és hosszú távon meghatározza az életünk minőségét. Meghatározok magamnak délelőtt és délután is egy időintervallumot, amikor gép előtt dolgozok. Nem írok vissza mindenkinek azonnal és megnézem mi fontos és mi az, ami ráér. Ha nem fért bele az nap a teljes munka, ott a holnap. Nem halogatás, de nem fogom kidülleszteni a szemeimet senkiért. (Régen megtettem, nem éri meg! Az egészség az első, és akinek ment már el a szeme világa, mint nekem, az tudja értékelni ezt!) Érdemes kék fény szűrős védő szemüveget vásárolni, az kíméli a szemeket, nekem is van.
  • Esti munkavégzés. Lehet ez a garázsban is, szobában is, nem csak számítógépnél, erős fénynél dolgozunk, ráadásul az izomzat szeretne már vízszintbe kerülni este, túlfárasztjuk magunkat, ez mellett pedig erőltetjük a fényerőnél a szemünket is. Itt is szabjunk határokat!
  • Erős vibráló fények, főleg diszkókban, bulihelyeken előszeretettel alkalmazzák, nem mindenkinél, de erre érzékenyeknél kiválthat epilepsziás rohamot is. Idegrendszerre káros hatással van.
  • Esti tv nézés késő éjjelig. És ha ez nem lenne elég, hogy kifárasztjuk magunkat, az idegrendszert, az izmokba nem jut el megfelelően a vér, de agyunkat is túlterheljük! Plusz, ha még horror, triller filmeket nézünk jó késő este, az garantálja a ”jó kis” álmokat asztrálon, vagy éjjel félelmet kelthet bennünk, szorongást, lehet nem is tudatosítjuk, ezt miért van, nem is gondolnád, hogy azzal, amit néztél. És lehet, amit láttál nem azonos azzal, amit levetítettek eléd! Nagyon sokszor a képkockákat megvágják és direkt ijesztő képvillanásokat raknak bele, ezt nem látod, tudat alatt viszont felfogod. A kis agy hátul pedig emlékezni fog rá, eltárolja. A rettegés, a félelem, a szorongás olyan illúziókat, hallucinálásokat, látomásokat idézhetnek elő, ami további entitásokat hozhatnak létre, így már valóban lesz is okod félni egyedül a sötét szobában egy jó kis horror film után. A szellemi entitásokat vonzzák az ilyenfajta filmek, könyvek nyilván.
  • Állandó stressz, kimerültség. Eddig főleg a fény volt felsorakoztatva, de bizony, az is nagyon rossz hatású, ha nagyon kimeríted magad, a készleteid. Zavartan nem tudsz meditálni, nem tudsz koncentrálni, nem tudsz emlékezni. A zavarodottság elsötétíti az elmét, a tudatot, nem lesz tiszta a fejed, szó szerint. A túl sok gondolkodás, problémák, zavar, depresszió, stressz, félelem, szorongás mind-mind árt az egészségednek, lehangolt leszel, kimerült, és agyilag sem tudsz teljesíteni, fizikailag sem. Az idegrendszered és hormonrendszered felborul, amihez igen is sok köze van a tobozmirigyednek és a hipofízisednek is! Fejfájás, migrén, homloki fájdalom jelentkezik.

Ez csak pár tanács, nem kötelező betartani, mindenki győződjön meg saját maga. Ha többet szeretnél megtanulni a harmadik szemedről, és a többi csakrádról, milyen hatással vannak rád, hogyan befolyásolja a szerveid, keress meg! Cikk osztható szerző és linkek megadásával)

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeeltmuvei-kep-spiritualis

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek