Litha Ünnepe

A nyári napforduló a leghosszabb nappal és a legrövidebb éjszakánk, forróság, szenvedély, szerelem, vágyak, kívánságok, fordulatok ideje! Varázslat ideje! Mágikus éjszaka és nappal! A tűz, a nap, az öröm, a tánc és a teremtés ünnepe!
Solstitium Június 21.-én! Az év leghosszabb napja, a termés, teremtés, bőség ideje! Ilyenkor még erősebbek a szertartásaink, kívánságaink. Megnyílik a más világok, dimenziók kapui, könnyebben létesíthetünk más lényekkel, szellemekkel kapcsolatot. A vágyak is felerősödhetnek, figyeld csak meg a mai napon a gondolataidat, vágyaidat, vagy másokét. Szinte perzsel ilyenkor a levegő, de az izzás, szenvedély, lelkesedés a munkádban, vállalkozásodban is meglátszik. Szuper ötlet ilyenkor tervezni, beruházni, kapcsolatokat építeni, illetve kiszanálni a régi felesleges dolgokat! Ha valakinek épp elengedésre van szüksége az is jó alkalom erre, mert a nyári napforduló óriási változásokat hoz! Óriási pozitív lüktető, pezsdítő energiákat érezhetünk! Az is, aki nem hisz benne, nem nyitott annyira a spirituális, szellemi dolgokra, valami őrületes pezsgést érezhet a levegőben. Ilyenkor pajkossá válunk, mint a tündérek, érezzük forr a vérünk, táncolnánk, vagy randiznánk, kapcsolatokra vágyunk, örömre, mulatságra, vagy megcsókolnánk valakit. Mindenképp izzik a levegő körülöttünk és legyen bármily meleg, forróság, valahogy egy óriási öröm érzést érzünk át, amit szívünk szerint megosztanánk mindenkivel. Ez a nap és éjszaka nem a remete, elvonulás éjszakája és nem is a böjté! Tehát kimozdulni, megmutatni magad, kapcsolatot építeni, és örömünnepben járni! Az év csúcspontja, csúcsnapja van ma! Ma mindenképp jó tervezni, ötletelni, kapcsolatokat építeni, elkezdeni valami újba!

oltar, nyarinapfodrulo, magia, varazslat, litha, nagyszaffinaeletmuvei

Szertartáshoz készülve virágokat is tehetsz az oltárra, búzát, magvakat, melyek jelképezhetik az elültetett szellemi, lelki síkú magvakat is amelyeket elültetsz mások szívében, és azokat a magvakat is szimbolizálja, amelyek az életedben most az újrakezdés, vállalkozás, munka, költözés, tanulás, vizsgák és egyéb fontos tényezők! A mag az mindig szellemi, és most érdemes belevágni, elültetni a magokat, hogy szárba szökkenjenek ősz elejére és az őszi napfordulókor ezt learathassuk! Tehát lelkesen vessétek a magvakat, kitartást, gondozást, és sok örömet kívánok hozzá a megvalósuláshoz!

Aki nem ültet, nem is arat! Ne felejtsétek!

oltar, pentagrama, csillag, litha, nagyszaffinaeletmuvei

Az oltárra vörös gyertyákat helyezzetek el, a tűz ünnepére, jelképezve ezzel a szerelmet, szenvedélyt, a napot. Kívánságaitokat, vagy amitől megszeretnél válni írd fel egy cetlire és égessed el az üstben vagy szertartói kelyhedben. Nyílván kívánsághoz szenvedélyes energiák kellenek, elengedéshez elengedői. Készíthetsz gyertyákból vagy termésekből is pentagramát, erősítve mágikus teremtésed. Az ötágú csillag a szellemi törekvést, és az emberi alakot ábrázolja. Adam Kadmont, a kitárt karú és lábú embert. Annak négy csúcsán a négy őselemet, a tűz, föld, levegő, víz. Végül a csúcs a kvintesszencia, a négy őselemből összeadódó csúcsenergia. Körülötte rajzolj kört, akár krétával, gyertyákkal, vagy vizuálisan a varázspálcáddal, vagy athaméddal. Ez az egység, a teljesség, és védelem szimbóluma. Ezekkel az erőkkel dolgozol. Illetve elvégezheted a pentagramma rituálét. (A. J. Sinett: A mágikus beavatás könyvében megtalálod.) Hívhatod az angyalok segítségét is. Rafael-Jahvhe, levegő, tőr, Michael-Adonay, tűz, kard, Gabriel-Ehejeh, víz, kehely, Uriel-Agla, föld, diszkosz, arkangyalok és varázsszavak, őselemek, és szimbólumaik. Lényeges a légzés, vizualizáció, elképzeld a hozzájuk tartozó fényeket, elemeket, mikor megidézed őket.

oltar-istenno-napfordulo-litha-nagyszaffinaeletmuvei

Hívhatod az Istennőket is, nevükön nevezve, és kívánságod szerint, hogy segíthessék megvalósítani a vágyaidat, kívánságod. Danu, kelta főpapnő, ő a spirituális tanításokban fog segíteni. Vesta a tűz és az otthon Istennője, harmóniában, költözésben segít. Abundantia a jólét, anyagi javak, pénzteremtésben ad bőséget. Ostara a termékenység Istennője, kívánságaid, vállalkozásod, magjaid elvetése, és termékenység, anyaság, megfoganás is hozzá tartozik. Pelé az Isteni szenvedély, a vágyak, álmok, Isteni szikra megtestesítője, ha szíved kérését szeretnéd megvalósítani őhozzá fordulj! Segíthet abban, hogy igazán a szívedre hallgass, és úgy hozzad meg a döntést! Aphrodité a szerelem és szépség Istennője, ha bűbájod szeretnéd kinyilatkoztatni, netán forró szerelmet, szenvedélyt kívánsz, hozzáfordulj. Rhiannon a mágikus boszorkány, aki az éjben meglátogat, és felfedheti előtted a fátylát, egy varázst, egy tikot, mágiát, amit szeretnél tudni. Felnyithatja a szemed a képességeid, varázserőd előtt is! Varázslatod erősítésére hívhatod. Cordelia a természet Istennője, aki a természet gyönyörűségét, szépségét fogja neked átadni és megmutatni, a tündérek táncát, az éjszaka varázsát és a nap ragyogását. Mavu, a földanya, őt akkor hívd, ha a természetben kívánsz dolgozni, együttműködve az állatokkal, növényekkel, tisztítani szeretnéd és áldani a földet. De egy egyszerű szertartás, egy gyertyával is elég. A lényeg, hogy szívedben lobbanjon lángra az isteni szikra! A szertartást a szabadban is elvégezheted, gyógynövényekkel, és a szabadban található termésekkel, kövekkel, vízzel, földdel.

szaffina,istenno,litha,napfordulo, unnep, nagyszaffinaeletmuvei

Ünnepeld meg magad, Isteni és Istennői bájod, köszönd meg Természet anyának a termést és a bőséget! Töltsön el szívedben a béke és a hála érzése, mennyi mindened van-e Földön! Ha kapcsolatra vágysz valakivel, égesd el a gyertyát ő rá gondolva erősen, szeretettel teli érzésekkel. A szertartást a legjobb délben, illetve 13 órakor tartani mikor a nap a zeniten áll, de esti órák is megfelelőek. Kérd, hogy álmod legyen különleges, ha szeretnéd asztrálon látogasson meg az a valaki.. vagy tudj kapcsoltba lépni eltávozott rokonoddal, vagy amit még nem tudtál megérteni, elengedni, valaminek az okát szeretnéd tudni, vagy vállalkozásodban hogyan tudnál tovább lépni, most ezt is kérheted! Legyél nyitott egész nap az ég üzeneteire, és éjszaka az álmaidra! Fokozottabban figyelj teremtő erődre, gondolataidra és hogy ez a nap nagyon sok boldogsággal és örömmel részesítsen téged! Áldás!

romantika, vers, szerelem, litha, vagy, nafordulo, nagyszaffinaeletmuvei

Forróság, szenvedély, vágy, teremtő Istennői energiák… Litha Ünnepe alkalmából és annak fokozására, erotikus, szerelmes versek a Más Világban elérhetőek: (Az oldalon bal oldalt, fényképek menü: adott fotóra – szerelmes – rákattintasz és bejön a spirituális vers) Spirituális verseim: a Más Világban elérhetőek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek

Szaffina Nagy életmód tanácsadó, író