Ki küld még postán képeslapot?

Felmerülhet a kérdés, mikor már Facebookok, messengerek, instagramok, tik-tokok korát éljük. Átdobunk egy üzenetet, legtöbben kör üzenetet és letudják az ünnepi ”kötelességüket”, lásd „gondoltam rád”! Először is, körüzenet, ahová beraksz húsz embert egyáltalán nem személyes. Idegesítő is lehet, mikor megjelölnek húsz másik emberrel karöltve. Ha nem vagytok olyan közeli viszonyban a legjobb és legegyszerűbb a messenger vagy e-mail, de legalább ott küldj valami személyest! Én mikor valakit megköszöntök, névnap, szülinap még ha „előre gyártott kép is” akkor is odafigyelek neki személyesen mit küldjek. Ha pedig engem köszöntenek meg független attól, hogy több százan vagy csak egy tucatnyian mindenkinek veszem a fáradságot és visszaírok, mert ő is időt szánt rám! De ha ilyen egyszerűen megoldjuk az interneten miért is kellene képeslapot küldeni a postán? Emlékszel még mikor neked személyre szabottan jött a karácsonyi levél, a születésnapi vagy névnapi köszöntő és izgatottan jól esően felbontottad a borítékot? Nem csak unalmas sárga csekkek, meg áram és vízszolgáltató írt neked.

kepeslap-karacsony-angyal-nagyszaffinaeletmuvei

Mit fejezhetünk ki egy képeslappal? Lehet csak egy újabb papír fecni, de van, aki számára egy kedves üzenet, attól, aki gondol rá. Becsomagolta egy borítékba, elvitte a postára, karácsonyi bélyeget kért rá, és feladta. Időt, pénzt és energiát szakított rá! Ettől lesz értékes! A küldő személytől lesz értékes! A képeslap elmondhat annyi mindent egy képpel, egy jó idézettel. Elárulhatja, mit érzünk, mit kívánunk, gratulációnkat, meghívónkat, örömünket, gyászunkat. Egy tárgy, ami egyik személytől eljut a másikhoz, régen ezt igazán vártuk nagy örömmel! Egy olyan tárgy, amit kézbe vehetünk, érezhetünk rajta illatot, és a másik érzéseit. Egy kedves emlék, melyet eltehetünk a könyvespolcra, kirakhatjuk a komódra, vagy beletehetjük a kedvenc könyvünkbe, vagy kincses dobozkánkba. Egy olyan emlék, ami évek múlva is előkerülhet épp mikor a legnagyobb szükség lesz rá! Hogy emlékezzünk, volt, aki gondolt ránk és szeretett! Míg a gyors pörgős internet hálózatba ki és belebonyolódunk a gyors kapcsolatokba, viharozva távozunk, kipörgés, bepörgés, ki tudja már mi is volt egy hete, egy hónapja, egy éve… A képeslapok megőrzik azt, amit egy kézzel nem fogható messengeren küldött gif soha nem fog átadni. Kézzel fogható értéket és emlékeket őriznek.

Gondoltál már úgy egy képeslapra, mint ajándékra? Egy ajándékcsomag mellé betűzve, vagy csak úgy egy szép borítékban átadva, elküldve, vagy egy kis aprósággal, gyümölccsel vagy csokival, borral, netán egy kis pénzzel átnyújtva. Ha nem akarsz nagy értéket adni, de még is szeretnél egy kis örömet, apróságot jókívánságokkal, akkor praktikus ötlet lehet ajándéknak vagy akár ajándék kísérő kártyaként is! Amikor valaki messze távol él tőled, a legegyszerűbb és költségkímélőbb egy szép karácsonyi képeslap küldése ajándékként!

Van olyan, akinek nincs internete? Igen van. És ők lehet nagyon örülnének egy ilyen lapnak! Neked van ilyen ismerősöd, családtagod?

Kinek szoktál küldeni? Vagy kinek küldenél?

Ki az, aki gyűjti? Ki az, aki kirakja, mert szép, emlék, tetszik, vagy barátoktól, családtagoktól vagy különleges helyről van? Sokféleképpen fellehet használni a képeslapokat, pl: falra kitenni, családi emlékként, dísz és ajándék dobozokat készíteni belőlük. Ha van ötleted Facebook oldalon a cikkhez írd meg hozzászólásban!

Tudtad, hogy a Más Világban Élek verseim képeslapokként is életre keltek? Felteszek ide pár képet, te melyiket választanád?

Képeslapok, és könyvjelzők pedig itt elérhetők:

https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/kepeslapok/

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM

Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Más Világban Élek:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek