Ki ez a lány? Szaffina, a hétköznapokban

Üdvözöllek! A weboldalamon, és a Facebook oldalaimon is szinte csak a munkáimról, videóimról, cikkeimről, könyveimről írok, és lehet, van olyan személy, mint pl: most Te is, aki kíváncsi arra, milyen is vagyok a valós életben, milyen vagyok a hétköznapokban, akár mint nő, feleség, barát, mint ember. Mennyire vagyok hiteles, és miket oldok meg, „ja mert neki könnyű” „Neki biztos nem kell olyat csinálnia” stb… szóval arra gondoltam írok egy kicsit magamról, már ami publikus, (és lesz, ami nem az, ezt kérlek tartsd tiszteletben).

magyarorszag-duna-nagyszaffinaeletmuvei duna-magyarorszag-homokospart

Magyar vagyok, és ebben az országban is élek, és nagyon szépnek, gazdagnak, főleg természetben, tartom az országunkat. Egy szigeten élek, közel a Dunához, a homokos parthoz, erdőhöz, állatokhoz, hegyekhez, gyógyvizekhez, melyek áldásos hatásait igyekszem kiélvezni, amikor időm engedi. A hullámokat imádom a legjobban, mikor elúszik mellettünk egy-egy nagy hajó. Sosem tudom megszokni, vagy megunni, mint egy játszadozó gyermek, – elvégre mindannyian gyermekek vagyunk, Isten gyermekei – mindennap felfedezek valami új csodát! Múltkor láttam egy nagyon különleges pillangót a parton, egyik szárnya narancs volt, apró fekete pöttyel, másik álomszép lila, ilyet még nem is láttam, és azok az igazi nagy fodros kétirányú szárnyak! Szerettem volna lefotózni, de oly gyorsan tovaszállt! Nekem pedig megbeszélésem volt, haza kellett mennem. Amikor túlterhelt vagyok (mert ilyen is előfordul nyilván, főleg neten dolgozom) akkor mindig feltölt a víz, a hullám, a kövek, a kagylók. Szeretem, ha belekap a hajamba a szél, és szeretek sétálni az erdőben, lételemem a természet. Kell, hogy menjek mindennap, akár fúj, akár esik, nekem nincs rossz idő! Van is egy ír mondás: „Nincs olyan hogy rossz idő, csak nem megfelelő öltözék!” Egy kis nyaralót, faházikót építettünk újjá, férjemmel, rengeteg munkánk van benne, három év után lett olyan, amit megálmodtam, de még közel sincs vége. Falat bontottunk, csavaroztunk, festettünk, talicskáztunk, fát vágtunk, (ami beteg volt) azokat összevágtuk, és mivel fával fűtünk így a fahordás is munkafolyamat.

 kert-to-nagyszaffina kert-moaiszobor-husvetszobor-nagyszaffina kert-kishaz-zodiakuskor-nagyszaffina

A kertet is teljesen felástuk, csákányoltunk, rengeteg kristálykő került elő, minden négyzet centimétert igyekeztünk megtisztítani, amúgy ilyenkor mindig megajándékoz valamivel a föld. Kulcs, pénz, ásvány, ékszer, stb. Nekem is van kis arany csákányom, azzal dolgoztam. A kertben felépítettünk egy kis házat, vintage kukaházat, tárolókat, komposztokat, ágyásokat, ágykeretekkel, nagyon menő, és lett zen kertem, ásványokkal, homokkal, amit persze a cicáim imádnak, (bár nem nekik készült) Buddha szobrokkal és Moai óriás szoborral, olyan, ami a Húsvét szigeteken is megtalálható. Készítettünk egy gyógynövényes kertet, kis tóval, amiben megterem a menta, zsálya, oregánó, citromfű, levendula, és ebből készítek magunknak és vendégeinknek nyáron friss limonádét. A kertecskémben van még tündekert, színes világítással, egy kis lugas, egy nagy virágágyás melyben anyukámtól és mamámtól kapott rengeteg virágmagot ültettünk és keltek ki, és szépítik, színesítik nap, mint nap az életem. Mikor felkelek reggel, és kinézek az ablakon, azt látom elsőként. Pont úgy ültettem a virágágyásokat, az ablak elé. A kertben van veteményes is, ezért is kell a komposzt, és bizony azzal is van munka bőven. Ezért időm nagy részét a kert teszi ki vagy a házimunka, ha épp nem a neten ”kalapálok”, vagy videózok. Amire még büszke vagyok az a zodiákus kertem! Nagyobb kövekből készítettünk egy zodiákus kört, melyre ráfestettem sorrendben a csillagjegyeket, éjszaka, teliholdnál nagyon jó ott gyertyát gyújtani, elcsendesedni, nézni a csillagos égboltot.

szaffina-nagyszaffinaeletmuvei-napom

Hogy néz ki egy napom? Felkelek reggel, és egy finom teával indítok, imával, és felveszem az erőt. Hetente tartok meetinget, megbeszélést, saját magammal, megtervezem a hetet, van házi feladat füzetem, abba a napi feladatok sorakoznak, van külön nagy cél füzetem, abba a tervezetek, évi, havi, heti feladatok vannak részekre felosztva, és van egy kis álom napló, abba kerülnek a jelek, érzések, álmok. „Ne kezd el úgy a napot, hogy nem fejezted be.” Nekem ez lett az egyik mottóm, a sok közül, és tényleg igyekszek tervezni, tudatosan élni, hogy jól használjam ki az időt! Persze belefér azért némi spontaneitás is, ez főleg nyáron van, mikor rám ír egy barát: ”lejössz a partra?” Napsütésben ezt igen nehéz kihagyni, ilyenkor délután, vagy este bepótolom a munkát. Ahogy egy munkahelyen is elvárják, hogy megcsináld az adott feladatot, én épp oly szigorúsággal teszem ezt magam felé mindennap. Mert van elvárásom, és kötelességem saját magam felé. Minden munkakezdés előtt jógázom, egy-másfél órát, és utána még edzek, igaz azt nem mindennap. Mivel tudom milyen a mozgáskorlátozottság sajnos, vagy éppen ezért, nem hagyom ki ezt a két részt az életemből! Erőfelvétel és jóga! Ha van, olyan nap mikor csak kicsit tudok, nem vagyok épp olyan erős, (energetikailag mindennap változunk, 365 energia pontunk van és 365 napunk) vagy elkell mennem, utazok, nagyon fáradt vagyok, vagy épp nagyon lelkes, és dolgoznék már, akkor is ha csak 20 percre de beiktatom! Ez az én kötelességem saját magam felé! Értékelem a testem, ami a Teremtőtől egy ajándék! Ezután jön a munka! Nekem ez eléggé megoszlik, mint szerintem sok más női társamnál is, etetés, takarítás, ételkészítés, hamuzás téli időszakban, és fa bekészítés a délutáni fűtésre. Hozzátenném, most már főleg fabrikettel fűtünk, környezetkímélőbb, kevesebb a hamuja, tervezhetőbb, kedvezőbb áron kaptuk, kevesebb vele a munka, tisztább, égési tartalma jóval magasabb a fánál, de előfordul, hogy néha jön raklap, fa, szóval azt is bedolgozzuk. Általában 10-18-ig dolgozom. Ez nyáron és kampány időszakban ez megcsúszik, főleg videó vágásnál, de igyekszem este 8-9-kor eltenni magam.

nagyszaffina-iroda-iras-munka-dolgozo-laptop-nagyszaffinaeletmuvei szaffina-nagyszaffinaeletmuvei-munka-iroda-dolgoz szaffina-nagyszaffinaeletmuvei-meditacio-relax-csend

Mivel érzékeny teremtés vagyok, nyilván, mint spirituálisan érző, nagyon érzékeny vagyok a gépi elektromosságra. Laptopom mellett is kristályköveket tartok, melyek védenek ezektől a káros sugárzástól, mint a sungit, és egy nagy szelenit torony. Amikor dolgozom pont ezért mindig fülesben (fülhallgatóban) és egy vényvédő szemüvegben teszem. Sokkal jobban kímélem ezzel magam, a szemem kevésbé fárad el, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Ezért is láthatsz engem webináriumokon így, és nem azért mert nem lenne jó a látásom, vagy ilyesmi, amúgy a szemem 0-ás, ami azt jelenti tökéletes, de persze hosszabb távon nem tesz jót a sok gépi munka, ezért védem. Munka közben általában lágy zenét hallgatok, gyertyát gyújtok, és téli estéken vannak kis üveg lámpásaim is, hogy tényleg megteremtsem a lehető legjobb munka körülményeket és ráhangolódjak a cikkírásra. Jelenleg is így dolgozom, mikor ezt írom. És egy kis Yoda kabala emlékeztet arra, hogy: „Az erő veled van!” A munkaidőmbe a kertnek, a háznak, és a netes munkának, annak minden csínja-bínja, öröme-keserve, bele kell, hogy férjen. Este 7-kor zárom a konyhát. Muszáj volt itt is határt szabni. Mert este még jön ez: „Van még ez? Csinálnál még ezt? Úgy megkívántam!” Határt húztam abban is, hogy mikortól meddig nézem meg az üzeneteket, meddig írok vissza, nem azonnal, és nem ugrok mindenkinek, van munkaidőm, határt húztam abban is, kit nézek meg, hányszor, mire mennyi időt szánok. Szóval nem töltöm az időm nagy részét telefonon, főleg nem a facebookon. Ritkán nézek filmet, de akkor is a koreai vagy japán animéket tartom frontvonalon, és olyat nézek, aminek van értelme, spirituális. Este mindig lerakom a napot, igyekszem mindent lerakni, megkérdezzük egymástól miért vagy ma hálás? Megbeszéljük kinek mi volt a legjobb az aznapjában, imádkozom, elcsendesedek. Mivel nagyon szeretem a vizet, víz elemű vagyok, ezért a fürdőszobában számomra külön elvonulás, ha gyertyát gyújtok, füstölővel, meditatív zenével és elcsendesedek. Hetente úgy osztom be az időmet, hogy egy nap csak a házimunkáé, egy nap csak a kertté, persze akkor is azért van netes munka, csak kevesebb, és igyekszem egy olyan napot, mikor pihenünk, wellness, kirándulás a természetbe, vagy télen társasjátékozunk.

szaffina-nagyszaffinaeletmuvei-baratok

Vannak barátaim, akikre számíthatok, olyan emberekkel veszem körbe magam, akik pozitívak, értékelnek engem, és oda-vissza támogatjuk egymást. Beszélgetéseink nem abból állnak, hogy másokról fecsegjünk, hanem arról, ki mit csinál, hogyan, húzzuk előre egymást. Őszintén örülnek a sikereimnek, vagy ha kijutok a tengerhez, amit külön imádok a víz miatt, nem irigykednek, megölelnek, ha látnak, és valóban engem látnak. Látnak macinaciban kerti munka közben, és látnak csinosan is. Megfogom a munkát, nálunk nincs külön férfi-női munka legyen szó csavarhúzásról, glettelésről, vagy fahordásról. Valódi egyenjogúságot élünk. (:) Persze ezt is most viccnek szántam. De amúgy igen. Sok nő várja a férfit, hogy majd az tesz ezt meg azt, és fordítva is. Persze jó, ha van szerepkör ez nálunk is meg van, csak nem várunk a másikra.) A legjobb időtöltésem az olvasás, minden, ami tudományos, filozófikus, önfejlesztő, védikus írás, spirituális, mágia, érdekel. (Szóval nem romantikus regényeket olvasok, azokból kinőttem már tizenévesen.) A másik a természetben lenni, kirándulni, sétálni. Növényevők vagyunk, de szinte minden barátunk húsevő, abszolút nem befolyásolja az emberséget, szerintem nem ez a lényeg, és akik még itt tartanak, sajnálom őket. (A legtöbb bántást mindig a vegánoktól kaptam soha nem a húsevőktől, ez is érdekes, nyilván van benne irigység is, de ez nem izgat, ő dolguk.) Mivel sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, magokat, csírákat eszünk, 80%-ban élő ételen vagyunk, maradék 20% bio étel, kuszkusz, bulgur, tofu, ezért a kertben lévő komposztot nagyon jól tudjuk feltölteni és ősszel ásásnál felhasználni. Tisztán étkezünk, ezt már barátaink, családunk is tudja, szóval, aki jön hozzám az nem hoz cukros, vagy alkoholos cukiságokat. Minden hónapban igyekszem tartani több napos léböjtöt, ilyenkor van a legtöbb energiám, férjemnek is, így épített fel egy ilyen napon pl: egy fatárolót is, szóval ismét egy tévhit, hogy nem lehet dolgozni nyers evőként, főleg böjtnél. Első nap nehéz, de többi nap szárnyalok! Bőröm tisztább, hajam, szemem csillogóbb, könnyebbnek érzem magam, ezt érzem a jóga ászanáknál is.

szaffina-nagyszaffinaeletmuvei-erdekessegek

Még pár rövid érdekesség rólam, ha érdekel:

Április 24.-én születtem védelmező, harcos Szent-György napon, Bika havában, oroszlán asscendenssel, és férjem is oroszlán. 40 éves múltam. Szaffina művésznév, (egyedi, de már koppintják ezt is) Szaffi névből ered, a Szófiából, ami bölcsességet jelent. A Nagy vezetéknevem férjemtől ered. Szaffina nevet szeretem, ha így szólítanak, nem Szaffinak, az a fekete cicám neve. Rózi a másik kiscicám, ő igazi angyali védő állat, mindig velem van. Szeretem megélni a nőiességem, szeretem a csinos ruhákat, főleg ami egyedi, színes, jól áll az aurámhoz, kiemel engem. Ez nem jelenti azt, hogy hétvégéimet plázákban, vásárlásokkal töltöm, vagy drágaságokra vágynék, abszolút nem! Sőt, szeretek használt ruhákat turkálni, mert egyrészt környezetkímélőbb, másrészt igazi egyedi kincseket találok! Egyszerűen élek, nincs rajtam semmi mű, se mű köröm, se mű száj, szempilla, vagy mell, de videóknál azért finoman szeretem kisminkelni magam, csak is növényi festékkel! És bár napokig bírom szinte csak löttyökkel, amiket én magam préselek, turmixolok, de szeretek enni is néha. Kedvenc ételem: nyers rakott kell, nyers magtejföllel, a vadsóska mártás, (amit mi szedünk meg a mezőn) görög saláta (szívemben én görög is vagyok kicsit, csak fetasajt helyett tofut használok) és mindig elcserélném az édeset sósra! Mivel víz elem vagyok, kell a só! Csak minőséget használok a konyhában is, mindenből! Himalája, görög, vagy parajdi só, görög extra szűz olívaolaj, magyar fűszerek. Nem élek élvezeti szerekkel, mint az alkohol, cigaretta, cukor, drog, de ritkán eszem minden mentes csokit és édességet, de többnyire én készítem el magam sztíviával, és természetes anyagokból, pl: aszalvány, zabkorpa, magok. Kedvenc édességem: gyümölcs fagyi, csoki puding (semmi köze a csokihoz) a zserbó és kókuszkocka mind ez sütés, cukor nélkül csak is nyersen! Kedvenc turmixom: eper-banán rizs vagy zabtejjel. Zabtejet és növényi tejfölt én készítem. Nagyon szeretem Görögországot, a szent helyeket, a hegyeket, kis kápolnákat, várakat, és minden, ami rom, régi, történelem. Képes vagyok órákat gyalogolni azért, hogy megnézzek egy régi romot. Felmásszak a csúcsára és azt mondjam „Felértem! Itt vagyok!” Szerintem ezek az aprónak tűnő lépések, cél elérések szintén hozzájárulnak a nagyobb terveink eléréséhez, a jellemünkhöz, kivé válunk, mennyire vagyunk állhatatosak, kitartóak. Tudatos vagyok, mindenben, megtervezem már év elején a pénzügyeket, utazásokat, tanfolyamokat, de persze mindig vannak közbe eső programok, nem tervezett kiadások, események, így rugalmas is vagyok és kell is! Kedvenc színem a zöld és a lila. Ékszerekben kristályokat választok és olyanokat, amelyek különlegesek, és gyógyító hatásuk van, és pont az kell nekem. Kedvencem a malachit, ametiszt, hegyi kristály, unakit, de ezen kívül sok van még. Van egy sógyertyám, amit anyósomtól második anyukámtól kaptam, és mindenhova magammal cipelek, minden utazásra. Van oltárom, kristályokkal, szent képekkel. Szeretem az angyal és mágia kártyákat, szeretek írni, és kapok is verseket, melyeket a Más Világban Élek spirituális verses oldalamon osztok meg. Ez inkább hobbi, önkifejezés egy módja. Vannak ilyen jellegű könyvjelzőim és képeslapjaim is, amit főleg ajándékokba adok. Szeretem a kötött holmikat is, ezért gyakran vásárolok magyar magán személyektől ezzel is támogatom a munkájukat, megélhetésüket, és amit készítenek, benne van a szívük is, ami árban nem mérhető. Nem szeretem a hangos duc-duc zenéket, partikat, sem a zajos tömeget, de nagyon szeretek finom chakra, relax zenéket hallgatni. Motiváló zenéim legtöbbje koreai, kedvenc előadóm Hwang Min Hyun, ő egy nagyon tiszta lélek, (és magyar nevű a testvére és az ő nevéből is, ha levesszük a h mással hangzót Hun-t kapunk, érdekes) ő mindig feldobja a napomat bármi is ér engem! Motivál, ha webináriumot tartok, hogy igen hozzam ki magamból én is a legjobbat! Tökéletességre tanít, alázatosságra, és hogy figyeljünk egymásra, lássuk meg másokban a jót. Kedvenc filmem: „Lélek alkímiája”, animéim: „Narutó” „Inuyasha” „Mahoutsukai no yome” „Koukyuu no Karasu Holló hitves” ezen kívül van még jó pár. Kedvenc társas: „Mysterium”. Kedvenc könyveim: „Thiaoouba” Brunó Gröning: „Átadom a tudást”, ezt mindennap olvasom, immár hetedjére kezdtem el. Szeretek elvonulni, szeretek egyedül lenni, és szeretek írni, ahogy most is teszem, de néha vágyok baráti társaságra, ami egy-két főnél kimerül és elég is. Szeretek lakberendezni, házunkat is én terveztem, régi bútorokat felújítani, festeni, és ilyen újságokat olvasni, vagy kertészeti magazint. Nagyon szeretem a rendet kívül-belül, nem is tudok úgy alkotni, ha fut a ház, és nem is tudnák trehány emberrel együtt élni. Számomra a rend nagyon fontos, és azt tartom, ha kívül rendet tartsz belül is rend lesz!

Az Ahimsza – nem ártás – elveit vallom, és élek, nem ártani senkinek, semmilyen élőlénynek. Amit nem tudok ”felfogni”, ”elfogadni”, sem ”megérteni” (nyílván értem, fogom, csak…. más rezgésszint) az a környezetszennyezés, szemetelés, az emberek egymás elleni utálatoskodása, egymás bántása, irigykedés, meg nem értése. Tanulmányozom a Bhagavad Gitát, Bibliát, védikus írásokat, apokrif iratokat, spirituális könyveket, filozófiát.

Legfontosabb számomra egy kapcsolatban – bármilyen kapcsolatban – az őszinteség.

Azt hiszem jóval többet elmondtam magamról, mint amit tervezem. Talán unalmas számodra talán érdekes volt, ha van kedved megírhatod nekem. De talán egy kicsit magánszemélyként is megismerhettél. Köszönöm, hogy elolvastad, hogy ezt a kis időt velem töltötted, várlak téged vissza az oldalamra, csoportomba, youtube csarotnámra, ha szívesen töltenél még velem időt! Linkeket lásd aláírásomnál.

Mivel foglalkozom?

„Miben tudok segíteni az energia oldással?” Kinek érdemes jönnie? Miért lehetek én a te választásod? Hogyan fogok neked irányt mutatni, milyen eszközökkel? Kicsit jobban megismerhetsz engem:

 

szaffina-nagyszaffina-nagyszaffinaeletmuvei-iro-taníto

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Kövess be Facebookon is ITT:

Nagy Szaffina Életművei Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Szaffina Fűszerkonyhaja Vegán Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/szaffinafuszerkonyhajacom

Más Világban Élek Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/masvilagbanelek

Életmód Magazinom YouTube csatornám:

https://youtu.be/gRDrIzP4GdM