Gyökér Csakra

Az első csakra oktatóanyag első része összefoglalja a csakrákat, a szanszkrit kifejezéseket, számmisztikát, lótuszvirágszirmokat, mit jelentenek. A gyökerező energiák a valahová tartozásról, a létezésünk alapjairól és fizikális biztonságunkról, testünkről szólnak. A családi és múltbéli gyökereink, hovatartozásaink, félelmeink, családi mintáink, berögzött rossz szokásaink, pénzügyi helyzeteink, mind-mind ide tartoznak. A gerincességünk, egyenességünk is.

Mennyi mindentől félünk? Mitől félünk igazán a legjobban? Mikor alakultak ki bennünk ezek a gátak, félelmek, mi váltotta ki? Hogyan hat ez a mostani életünkre, mennyire és miben is gátol ez bennünket? És vajon ha ezek a félelmek nem lennének, akkor miben és mennyire lenne más az életünk? Lehet alapjaiban megváltozna?

Mikor voltunk igazán bátrak? Mi volt az a történés, életesemény, bármikor is volt ez, akár gyermekkorban, amikor az érezted büszke vagy magadra, kiálltál magadért! Egy ügyért, egy célért, egy versenyért, egy emberért! Megvédted az álláspontodat, megvédtél valakit, vagy magadat. Elevenítsd fel! Mikor éreztél utoljára tüzet, szenvedélyt magadban? Bármi iránt is? Vagy a félelem sötét ajtói mögé bezártad minden álmodat és az életedet is? Nyissuk ki!

Mennyire ragaszkodsz? Mennyire fontos számodra a tulajdon, a föld, a ház, a pénz? Milyenek az emberi kapcsolódásaid? Megtudtál gyökerezni jelenleg a Földön? Mennyire állsz két lábbal a talajon?

Mennyire vagy reális? Mennyire erősek a csontjaid, fogaid? Mennyire tiszta a véred?

Mit jelent számodra a család? Mi biztosítja számodra a biztonságot?

Ezekről lesz szó és mélységeiben ezeket a gátakat fogjuk feloldani a Muladhara oktatóanyagban. Muladhara szankszritul, magyarul gyökér, támaszt jelent.

Milyen reflex pontokat nyomjunk meg, és hol ha fájdalmat érzünk? Milyen fizikai vagy lelki betegségek jelennek meg, ha gátolva van a gyökér csakránk?

Milyen szellemi és lelki elakadásokat kell feloldani? Milyen gyógynövényekkel és kristálykövekkel tudjuk erősíteni? A megadott növények és kövek mentén keresd és találd meg a te saját kövedet, ami hív, erősít téged a gyökér csakrádban!

Hallgasd meg a mély meditációt, mélyülj el benne, és helyezd rá az adott szimbólumot arra a testrészre, amelyet tanítani fogok. Milyen szimbólum tartozik a gyökér csakrához, milyen szín és hangkód, mit jelent az adott szimbólum?

Mantrázd a gyökér varázsigét, melyet kapsz, többször is! Rajzolásnál figyelj a saját belső útmutatásodra! Gyakorlatoknál írj, jegyzetelj, hiszen a rajzolás és írás is a kezeddel, mélyíti a tudást, rögzíti a tudatalattidba, az agy hátsó részén, és fejleszti a jobb agyféltekédet, az inspirációs és kreatív képességedet!

Jóga gyakorlatoknál figyelj a be és kilégzésre, a tested apró jelzéseire, az ászanák helyes kivitelezésére, mit jelentenek, mit adnak neked és mi az, ami számodra nehezebben ment vagy könnyebben. Mindennap más a testünk, az izmok rugalmassága és más-más energia központok erősebbek így az adott jógagyakorlat is nap mint nap mást adhat. Figyelj a testedre, figyelj befelé, a csendesítsd el az elmédet, hallgass a lelked hangjára és meditálj!

Hetente legalább 3 x végezz jóga, légző, meditáló és mantra gyakorlatokat. Legalább ennyi időt szánj külön az oktatóanyag elsajátítására, ne csak olvasd, tanulmányozd, ásd mélyen bele magad, tedd magadévá, jegyzetelj, írj, állj meg időközönként! Kérdezd meg magadtól hol tartok most, mit adott ez és ez a fejezet most nekem? Mire tanított meg engem?

Küldöm csatoltan e-mailben a gyökér csakra oktatóanyagát, és meditációját! És a tanuló videókat! Ha Te is szeretnéd megkapni, a teljes havi oktatóanyagot, keress meg, és nyerj felvételt a Prémium Csoportba! Jó tanulást! Bármilyen kérdés van, itt vagyok!

(Személyes konzultáció szükséges a Csakra Tanfolyam bejutásához! Csak azzal foglalkozom, azt veszem fel, aki valóban akar tanulni, fejlődni!)

Nagy Szaffina Életművei

Spirituális tanító, író

Aranyfőnix alap tanulócsoport

https://www.facebook.com/groups/473999981533661

CSAKRA TANFOLYAM bővebb információ, vélemények, tapasztalatok, kérdések itt:

Írj nekem privátban messengeren, vagy e-mailben nagy(pont)szaffina(kukac)gmail.com és felveszem veled a kapcsolatot!

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Kövess be Facebookon is ITT:

Nagy Szaffina Életművei Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

#csakra# #csakratanfolyam# #gyoker# #gyokercsakra# #oktatas# #onfejlesztes# #konyv# #nagyszaffinaeletmuvei# #meditacio# #video# #tananyag#