Energia test és fizikai test kapcsolódása

„Nagyon lényeges hogyan gondolkozunk, milyen érzéseket és gondolatokat engedünk be magunkba, mit veszünk fel, mert ezeket felvesszük. Nagyon sok szellemi gondolat kering körülöttünk és azt hisszük mind a miénk, pedig valójában nem. Van, amit küldenek számunkra, van, ami kering körülöttünk és nagyon sok van, ami a környezetünkből áramlik. Legyen az rosszkedv, lehangoltság, pánik, aggódás, félelem, düh, bánat, gyengeség, vagy épp az ellenkezője, szeretet, odaadás, ajándékozás, segíteni akarás, boldogság, jó érzések, és ezért nem mindegy hol, kivel tartózkodunk, kivel beszélünk, hiszen ezek mind hatással vannak rák. Hosszabb távon pedig formálják a valóságunkat, a hitrendszerünket, az életünket, a hiedelmeinket, korlátainkat, befogadóképességünket. És ezek a szellemi és érzelmi energiák, ahogy a fizikai sérülések is nyomot hagynak, meglátszanak az auránkban is, ezeken a finom rezgésű testeken keresztül. Ezért lenne lényeges nagyon figyelni a teremtő vonzó gondolatainkra, érzéseinkre, hiszen ezekkel vonzunk és teremtünk! Tovább erősítjük különféle színekkel, erről tanulunk a csakráknál, hogy adott szín az adott csakrát erősíti, és amikor azt mondjuk „hm…..jól áll nekem ez a szín….” akkor valójában azért van, mert egy színben rezeg az aurával. Szó szerint jól illik hozzá!

Krilián fotókkal már megnézhetjük az auránkat, milyen színű, milyen szín dominál benne. Szemjon Krilián, elektrotechnikus, 1939-ben feltalált egy olyan műszert, ami képes volt ezt az elektromágnesességet, kisugárzást lefotózni. Véletlenül egy falevelet fotózott le, aminek egy része már letörött, de a fotón jól látható volt az egész falevél! Ez elgondolkoztatta és ezután a felfedezése után kezdett foglalkozni az emberi test energiamezejével.

Miért jó, ha lefotóztatjuk az auránkat? Mert rengeteg információt megkaphatunk ezáltal az energia testeinkről és a fizikai elváltozásokról, egészségügyi állapotunkról, érzelmi állapotunkról. Ezután pedig a megfelelő kezelést kell adni a testeinknek, hogy kiegyensúlyozottak, harmonikusak és egészségesek legyünk. Tulajdonképpen erről szól az egész csakra tanfolyam, hogy energetizáljuk és vitalizáljuk a testeinket, energiáinkat, energia mezőnket. Ahogy lenyomatot képez mindegyik energia test, épp úgy kötés is tartozik mindegyikhez, ezeket hívjuk matricáknak. A fizikai testhez az étel a kötés, a mentális testhez a gondolatok, a ragaszkodás a matrica, a lélektesthez pedig az érzelmek, kötődések, kapcsolatok. A csakra tulajdonképpen egy összekötő erő, életerőnek is hívhatnánk, és ezeket a testeket és a közöttünk lévő kapcsolódásokat kötik össze, leegyszerűsítve. Fizikai síkhoz tartozik a fizikai test, az éter, mentális, érzelmi. Az asztrális egyféle átkötő hidat képez a síkok között. A szellemi síkhoz tartozik az éterikus szint, mennyei és keterikus test.

Így nézve még jobban megértjük a muladhara csakránál tanult első ábrát, a négy területet, amire a csakra tanfolyam épül, és hozzátenném a vegán tanfolyamom is, ezt a négy területet érinti. Fizikai, szellemi, lelki, energetikai. És ahogy azt már többször említettem ez a fejlődés az életünkben mind a négy területen egyféle spirálban megy végbe, felfelé törekvően. Akkor fejlődünk. Lefele akkor megy a spirál, mikor kicsúszik a lábunk alól a talaj, és visszafejlődünk. A fizikai visszafejlődés, nehézségek, pl: hajléktalanság, vagy egészségügyi problémák én nem tartom kifejezetten egyenértékű lefele fejlődésnek, noha abszolút lefele visz, de mivel saját megtapasztalásból mondom, van mindkettőből kiút, nem könnyű, de van, és attól még a lélek és a szellem lehet, pont abból fejlődik és erősödik. Vannak tanok, ahol azt vallják, csak egészséges testtel lehet fejlődni, és csak anyagi biztonsággal, igen nagy részben ez igaz is, erről már beszéltem a Muladharánál, de a legtöbb esetben pontosan a nehézségek azok, melyek erősítenek. Egészségügyi helyzetnél pedig ki lehet használni azt a rengeteg, végtelennek tűnő időt, melyet a test lekorlátoz, de az elme nem! Én is így fejlődtem! Egy átlag életben nyilván, amikor valaki hajnalban kel, dolgozni megy, utazik órákat, bevásárol, gyereket nemz, aztán óvoda, iskola, taníttatás köti le minden idejét, nyilván jóval kevesebb ereje marad önmagára, ezért van az, hogy általában 40-50 évesen gondolkoznak el a legtöbben az életükről, hogyan tovább, miért élnek, mi az életük küldetése, mikor már kirepültek a gyerekek. Innen fakad az egyik ilyen téves hitrendszer, hogy 40-50 éves korra érünk be igazán. Ez nem kor függvénye. A korom a kéményben van, – szoktam viccesen mondani – a valódi életkor – pedig lehet fizikális, vagyis mikor leszülettél e földi kort nézve – és lehet szellemi is ez a lényeg, hogy valójában a szellemed mennyi idős. Mai világunkban – ez régen is volt csak talán nem ennyire feltűnően – egyre több fejlett spirituális gyermek jön le a bolygónkra, hogy segítsék a fejlődésünket, tanítsanak. Indigó, szivárvány, kristály gyerekek, más-más bolygókról. Túl nagy lett ez miatt a „generációs” – vagy inkább annak vélt – (erről beszéltem január 16.-án a családi minták, kódok előadásban, nézd vissza) szakadás, meg nem értés. Étkezésben, gondolkodásban, szabadság utáni vágyban, kreativitásban, szellemlátásban, képességekben, stb… De tanulni sohasem késő! Főleg, hogy újra és újra kezdjük! Tehát nincs ilyen hogy „túl öreg vagyok már ehhez”! A tanulásnak sosincs vége! És nagyon messze vagyunk még a tökéletestől! Hogy elérjük az isten-ember lényt.

Gyökér csakrát a félelem zárja el, mikor pl: félünk kiállni emberek elé, félünk megvalósítani az álmunkat, életüket, félünk a pénzkeresettől, állástól, és megannyi mindentől. Nagyon komoly traumák húzódhatnak meg a félelem mögött, pl: ha valakit állandóan bántottak.

Az első csakra oktatóanyag első része összefoglalja a csakrákat, a szanszkrit kifejezéseket, számmisztikát, lótuszvirágszirmokat, mit jelentenek. A gyökerező energiák a valahová tartozásról, a létezésünk alapjairól és fizikális biztonságunkról, testünkről szólnak. A családi és múltbéli gyökereink, hovatartozásaink, félelmeink, családi mintáink, berögzött rossz szokásaink, pénzügyi helyzeteink, mind-mind ide tartoznak. A gerincességünk, egyenességünk is. Mennyi mindentől félünk? Mitől félünk igazán a legjobban? Mikor alakultak ki bennünk ezek a gátak, félelmek, mi váltotta ki? Hogyan hat ez a mostani életünkre, mennyire és miben is gátol ez bennünket? És vajon ha ezek a félelmek nem lennének, akkor miben és mennyire lenne más az életünk? Lehet alapjaiban megváltozna? Mikor voltunk igazán bátrak? Mi volt az a történés, életesemény, bármikor is volt ez, akár gyermekkorban, amikor az érezted büszke vagy magadra, kiálltál magadért! Egy ügyért, egy célért, egy versenyért, egy emberért! Megvédted az álláspontodat, megvédtél valakit, vagy magadat. Elevenítsd fel! Mikor éreztél utoljára tüzet, szenvedélyt magadban? Bármi iránt is? Vagy a félelem sötét ajtói mögé bezártad minden álmodat és az életedet is? Nyissuk ki! Mennyire ragaszkodsz? Mennyire fontos számodra a tulajdon, a föld, a ház, a pénz? Milyenek az emberi kapcsolódásaid? Megtudtál gyökerezni jelenleg a Földön? Mennyire állsz két lábbal a talajon? Mennyire vagy reális? Mennyire erősek a csontjaid, fogaid? Mennyire tiszta a véred? Mit jelent számodra a család? Mi biztosítja számodra a biztonságot? Ezekről lesz szó és mélységeiben ezeket a gátakat fogjuk feloldani a Muladhara oktatóanyagban. Muladhara szankszritul, magyarul gyökér, támaszt jelent.”

Részlet a csakra oktatóanyagból.

Folytatnád tovább a tanulást? Minden csakránál odaadom a teljes komplett oktatóanyagot, meditációkkal, jóga ászanákkal, mantrákkal, gyakorlati feladatokkal, szervismeretekkel, kristályokkal, gyógynövényekkel, videókkal. Írj rám ha kéred, keress meg egy személyes konzultációra!

Szeretettel: Nagy Szaffina

Spirituális tanító, író

Weboldal: https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu

Kövess be Facebookon is ITT:

Nagy Szaffina Életművei Facebook oldalam:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100056345111650

Aranyfőnix Megváltoztatom ÖnMAGom csoport

https://www.facebook.com/groups/473999981533661

kép: pixabay