Természettel egy-s-égben

Szeretettel üdvözöllek, Nagy Szaffina vagyok író és spirituális életmód tanácsadó. A vegánság az életemben egy láb, egy erős láb és főleg az energetikai, spirituális és egészség szempontok miatt lettem vegán. Az én történetem ott kezdődött, hogy már tizenéves koromban is nagyon érdekelt minden egészséges cikk, írás, könyv, talpreflexológia, és egészséges étkezés, böjt, és ezekkel párhuzamosan minden, ami ezotéria, asztrológia, tudat, gondolkozás, lélek, reinkarnáció, meditáció, imák. 9 évesen kezdtem el írni, és kutatni az ittlétünk értelmét, kutatni az elme, test összefüggései iránt, és nagyon érdekelt a reinkarnáció. Már ott elindult bennem az a gondolatmenet, hogy ha előző életünkben lehettünk fák, növények, állatok, most emberi testben létezünk, miért öljük meg az állatokat, mi van, ha éppen egy társunk, egy lélek lakozik benne. Később én is kicsit letértem az utamról, üzletasszony lettem, de mellette férjemmel szellemi iskolát indítottunk, de egészségügyileg lettek mindkettőnknél komoly problémák. Ezért kutattam, minden érdekelt. Tudtam a szellem, lélek, energetika és a test összefonódásáról, tudtam oka van az életemben a fellépő erős fájdalmaknak és „gyógyíthatatlannak” ítélt testnek. Azt is tudtam mindennek meg van a maga ideje, és lényeges a hit, a pozitív gondolkodás a test tudat, amibe az étkezés, a mozgás, az önmagunkra figyelés mind beletartozik, tudtam mindennek oka van, és akkor kapom meg a gyógyulást, amikor annak eljön az ideje, és így is lett.

vegan-vegetarianus-eloetel-nagyszaffinaeletmuvei

Kutatásaim főbb pontja a 2005 év, mikor megváltam nagyon sok mindentől, májustól kezdve leraktam az alkoholt, cukrot, fehér liszteket, állati termékeket, húst és minden, ami állattól származott, tojás, tej, mindent. Nekünk a „Testkontroll” könyv nagyon sokat adott, és többi kutatásaink is ezt támasztották alá. Vegetáriánusokká váltunk, de még főztünk, egyre tudatosabbá váltunk minden téren, kidobáltuk az e-származékos ételek nagy részét, és még pozitívabbakká váltunk. Igazi áttörés a 2007-es év jelentette, mikor elmentünk egy nyers étel előadásra, Nagy László Zoltán Hippokratész intézet facilitátora tartotta. Azt hittük a vegetáriánus életmód elég, és itt új dimenzió nyílt meg, tudtam ez kell nekünk. Mi másnap mindent kiszórtunk, ami főtt volt, és további könyveket vásároltunk meg, és mi saját magunk elkezdtünk nyersen étkezni. Ebben az évben találkoztam a szellemgyógyászattal is, nevezetesen Bruno Gröniggel, aki mai napig számunkra sok isteni segítséget és gyógyulást nyújt. Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert, ahogy kezdtem az írásom, a vegánság egy láb. Rengeteg csodálatos gyógyulást lehet olvasni, hallani, amik valóban igazak, megtörténtek, minket is motiváltak nagyon, de nem szabad csak kizárólag a vegánságtól elvárni egy gyógyulást vagy bármit a testünkben vagy szellemünkben. Minden embernek meg van az ”oka” feladata, karmája a saját testével, szellemével, miért kapta amit, és meddig. Javíthat ezen, sőt kell is törekedni a test és szellem tisztaságára, amit a vegán étkezéssel, böjtökkel, el is lehet érni, és ismerek olyanokat is, akiknek még hús evés mellett is csodákat művelt a testében a zöld levek ivása, de hangsúlyozom az étkezés csak egy láb! A szellemi erőt, a lélek tisztaságát, vagy a test gyógyulását 4 láb fogja erősen, a fizikai, szellemi, lelki és energetikai és ezek együttes fejlődésével léphetünk a változás és gyógyulás felfelé törekvő spiráljába. Nem attól válunk jobb emberré ha vegánok leszünk, és nem attól leszünk szuper spirituálisak, különböző képességgel, bölcsességgel. Az életünkben egy fontos lépcső, állomás, láb lehet, ami segíthet bennünket a fejlődés útján, spirálján, de nem szabad mindent ettől tennünk függővé. Ahogy létezik a spirituális ego ugyanúgy létezik a vegán ego is, amikor egy egyén vagy csoport kirekeszt, lenéz másokat azért mert ők nem úgy étkeznek, gondolkoznak mint ők. Fontosnak tartom ezt megemlíteni, hiszen emberek fajába tartozunk, és az együttműködés és az elfogadás lenne az egyik legfontosabb feladatunk egymás felé, hogy valódi béke és szeretet legyen e Földön. Erőszakkal, tiltakozással, megvetéssel ez soha nem fog működni.

vegan-vegetarianus-zold-nagyszaffinaeletmuvei

Megkérdezik tőlem mindenkinek való-e a vegánság? Válaszom igen és nem. Igen, mert fizikailag minden test a növényi étrendre van teremtve, lásd ajkak, fogak, nyelv, bélrendszer működését és kialakítását. És tudom, nem csak hiszem, és tapasztalom, hogy minden esetben óriási hatással van a növényi étrend a testre, kitisztult bőr, ragyogó haj és szemek, tisztább gondolkodás, több energia, csak hogy párat említsek a sok közül. Egyszóval egészségesebb az ember, mint előtte volt, igaz ez akkor is, ha nem gyógyul fel teljesen, főképp mivel a test regenerációjához legalább annyi idő kellene, mint amennyit el és kihasználtuk, nem beszélve a lelki és mentális feldolgozásokról, melyek kiváltották az adott betegséget, és nem beszéltem még a karmáról, hozott sorsról, életfeladatról. Akkor miért nem mindenki vegán, ugye? És itt jön a nem válasz. Azért nem mindenkinek való a vegánság, mert még nem érett meg rá szellemileg. És itt nagyon fontos az ELFOGADÁS a másik ember felé! A MEGÉRTÉS! Ha mindenki önmagába néz, és mélyen végig gondolja ő miért tart ott ahol, tudatilag, étkezésben, mozgásban, bármiben, azért mert szellemileg ezt kell még megélni, ezt engedi még meg magának és ő ott tart szellemileg ahol. Mert a szellemi erő irányítja a fizikai testet is, ettől függ, ettől a belső irányítástól minden az életünkben, mit érünk el, mire vagyunk képesek, milyen a fizikai erőnk, milyen a mozgásunk, és mit vagyunk képesek befogadni a tudatunkba, pl: milyen ételeket. Kereshetünk és találunk is nagyon jó kifogásokat, úgymond ”egérlyukakat” nagy mesterek miért esznek húst, és nekünk ez miért is jó, miért nem tudnánk nélküle élni, miért van rá égető szükségünk, és még ezernyi okot, de végső soron önmagunknak hazudunk, ha kell egy életen át, ahelyett hogy szembe néznénk a kicsinyes kifogásainkkal és függőségeinkkel, amiket az étel és ital öröme okoz. Felkereshetünk több szakembert is, orvosokat, természetgyógyászt, évekig kereshetünk, kutathatunk, a végső állomás mindig ugyanaz: természetes étkezés, növényi, mozgás, légzés, pozitív szemlélet, hit, jóga, meditáció. A lényeg a természetesen van.

termeszet-vegan-vegetarianus-egyseg-nagyszaffinaeletmuvei

A TERMÉSZETBEN benne van a MINDEN. A Teremtő szellem, a világunk, a bolygónk, a csillagok, a nap, a víz, a föld, a kövek, ásványok, a növényeink, és mi emberek. Évezredek óta eme igazság körét futjuk, és még mindig nem látjuk a fától az erdőt. Az EGYSÉGET, és a MINDEN-S-ÉG-ET. És bizony égetően szükség lenne ráébredni eme igazságokra, amelyek körül vesznek bennünket, maga az ÉLET, hogy nem uralkodni valami felett, hanem benne lenni és megélni és hozzá idomulni, beleolvadni és örömünket megélni az ÉLETBE, a TERMÉSZETBE. Felismerni, hogy önmagunk magja a másik emberi magnak része, és része eme mindenségnek, mely földön és égben egységben létezik velünk, körülöttünk, bennünk, és kívül és belül, másokban és a Teremtő szellemben egyaránt. Számomra ez a vegánság. Egy tiszta életmód, a természettel a Teremtővel egységben létezni. Földanyát védeni, tisztítani, és olyan jó megölelni a fákat, megsimítani a virágokat, és tudni, hogy eggyé válok a nap sugaraival mikor friss salátát vagy más zöldséget, gyümölcsöt eszem. Tudom, hogy tisztán tartom a testem, és ez örömöt okoz nekem. A nyers növények magukban hordozzák a nap energiáját, magasabb rezgés szinttel rendelkeznek, élő enzimekkel, és ezzel a fizikai és energetikai testünket is magasabb rezgés állapotba hozzuk, vérünket tisztábbá tesszük a növények klorofill magja-magnézium tartalma miatt, ami a mi vér magunkkal, vastartalommal hasonló. Mivel rengeteg kérdést kaptam mit hogyan eszünk, mivel pótolunk és miért is jó ez, 2010-ben elindítottuk a Szaffina fűszerkonyhája blogot, videókkal, receptekkel, cikkekkel, könyvekkel, tanfolyamokkal, előadásokkal. Mára új weboldalam van, ahol nem csak az egészség, vegán témájú könyveket lehet elérni, hanem a mélyebb spirituális írásokat, bölcseleteket, „Angyali érintés” könyv és más tanfolyamaimat is: Csakrák, Tarot, Jóga ellehet érni. Köszönöm, hogy velem tartottál egy kis időre.

www.nagyszaffineletmuvei.hu

Nagy Szaffina író, spirituális tanító

Az írás megjelent a 76 Vegán életek és élettörténetek c. könyvben, Kertész Róbert magyar vegán ironman, sportember szerkesztésében, kiadásában, megvásárolható: a www.vegankonyvek.hu webboldalon.