A Hold jóslatai

Az év első teliholdján, felbontottam a Hold jóslatai könyvet és jóskártyákat, és fantasztikus élményben van részem. Először is szeretném megköszönni a Bioenergetic Kiadónak, karácsonykor kaptam ajándékba tőlük, és az Öko-Piac-Tér szerkesztőségnek, akivel együttműködésünk révén – Csakra és Holdnaptárt közösen hoztuk létre – juthattam e könyvhöz, és tudáshoz. A telihold számomra mindig egy varázslatos időszak, a beteljesedés, önmagam kiteljesedése, istennői mivoltom még jobb átélése, a varázslások, mágia, belső erő felerősödése, kívánságaim felerősödése, mind-mind hozzátársulnak az életemhez, lelkiségemhez, szellememhez. Ezért minden hónapban a teliholdat és a hold egyéb változásait, mint a csökkenő, növekvő és újholdat is örömmel veszem, és ünnepélyesen fogadom. Figyelek az önmagamban zajló változásokra, felismerésekre, külső jelekre és általában mindig használok egy vagy inkább többféle kártyákat is. Ezért is nagyon örültem a Hold jóskártyáknak, immáron ez a 9. kártya paklim, amit örömmel fogok használni, ami növelheti tudásom, szellemi befogadó képességem és a Hold számomra mindig is egy fontos szimbólumot képviselt az életemben, nőiességemben, energiáimban. Úgy véltem és talán első ránézésre a kedves olvasó is, vagy a kártya iránt érdeklődő, netán csak kíváncsiskodó tekintet is úgy vélheti, egy újabb kártya pakli a tarotból, szép rajzokkal, misztikus szavakkal, a Hold szimbólumaival, miért is kellene nekem egy új kártyapakli? A tarot ősrégi kártya én magam is használom, sőt tanítom, és nagyon is jól működő rendszer, főleg ha mélységibe is belelátunk, értelmezzük, felismerjük. Évről-évre jelennek meg csodálatos spirituális szimbólumokkal jelzett tarot kártyák, és valóban szükség is van arra, hogy a személyiségünkkel, lelkületünkkel együtt rezegjünk egy adott paklival, hogy jól tudjuk őket használni. Ám ha minden csodás kártyát megvásárolnánk egy idővel túlzsofolnánk magunkat, polcainkat, fölöslegesen. Ezért találd meg a megfelelőt! Nos, azt hittem ez is egy újabb tarot kártya pakli lesz. Ám nem! Nagyon meglepődtem, mert minden várakozásaimat felülmúlta, így a telihold napját valóban varázslatossá tette nekem. Egy másfajta rendszerben vannak elhelyezve a lapok, a szimbólumok, rajzok gyönyörűen kidolgozottak, a hold állások, és a mágikus elemek társítva vannak minden egyes kártyához.

hold-joslas-kartya-magia-nagyszaffinaeletmuvei-bioenergetic

8 holdfázis szerint és 4 őselem hozzárendelésével, és különböző szavakkal, melyeknek jósértelmezése van, összesen 32 lap jelenik meg ily módon. Nagyon egyszerűen megtanulható, mert mind a 4 őselem 4 különböző színnel van jelölve, a Tűz elem piros, a Föld zöld, a Levegő sárga, és a Víz elem kék színű lap. Minden kártyán értelmezhető éppen melyik holdfázist jelöli, melyet a könyv úgy említ, hogy olyan, mint egy virág teljes fázisa, a magoktól kezdve, a csírázás, virágzás, terméshozás, lehullás és újbóli szétszóródás és újrateremtés köre.

hold-joslas-istenno-kartya-bioenergetic-nagyszaffinaeletmuvei

A második pakli kör az istennőket jelképezi gyönyörűek a rajzok, minden lapon szimbólum jelöli az adott csillagjegyet, amihez tartozik, és azt a Holdat, amely kapcsolódik hozzá. Fehér, vörös és fekete hold, a teremtés, fenntartás és újjászületés körforgása. A zodiákus 12 állatövi jegyhez társulnak az istennők, ezért ebből a pakliból is 12 lapot számolhatunk.

hold-holdhaz-holdfazis-holdkartya-joslas-bioenergetic-nagyszaffinaeletmuvei

A harmadik kártyacsoport a Holdházakat jelzi. 28 napos ciklusa a holdnak, akárcsak nekünk női teremtményeknek, és az ősi bölcsességek szerint mindig valamelyik házban tartózkodik a Hold. Hogy éppen melyikben és hogyan érinti a te éltedet, kiderülhet a jóskártyákból, melyeket otthon is kivethetsz magadnak. 28 db-os kártyákon egy-egy esemény, színes rajzokkal megjelenített, szavak, mély értelmezése, bolygó, állatövi jegy és szám szimbólumok jelennek meg. Összesen 72 lap áll rendelkezésünkre hogy ilyen különleges módon összesen háromféle értelmezésben megkaphatjuk a válaszokat a jövőnkkel kapcsolatban. A könyv megemlít többféle kirakási módszert is, ami hasonlít a tarothoz és van kelta keresztes kirakás is, azt gondolom meg van mindenkinek a bevett módszere, én is mást alkalmazok. Ezt mindenkinek önmagának kell felfedezni melyik válik be nála a legjobban. Mert a kártyák üzennek, és nekünk befogadóvá kell válni a tudatalatti és a tudatfeletti megnyitásával.

hold-kartya-joslas-bioenergetic-telihold-nagyszaffinaeletmuvei

A Hold jóskártyái nem egy hagyományos tarot kártya módszer, egy újfajta, izgalmasabb, szórakoztató, és tanulságos mély felismeréseket tartalmazó ez mellett gyönyörűséges felfedező csomag. Ahogy egy könyvnek, írónak is van egy sajátságos stílusa, úgy vélem lényeges, hogy egy kártyacsomag is legyen stílusos, más, mint a többi, hogy ne ugyanaz ismétlődjön más csomagolásban, hanem valódi új élményt tudjon nyújtani, akárcsak egy új társas, vagy film, könyv, új és másfajta élmény, megvilágítás. Ha ilyenre vágysz nagyon jó választás a Hold jóskártyái. A kártyákat igényes, erős ezüst dobozolásban kapod és tudod is tárolni, használat előtt érdemes magadévá tenni, megtisztítani energetikailag is, és társul hozzá egy vastagabb könyv is, amelyben bőven kapunk minden egyes laphoz leírást, jelentést. Én mindig is vágytam egy olyan könyvre, amelyben össze van rendezve a hold állás, ciklusok, minden. És itt ez megvalósult mikor kinyitottam. Igaz, tanulmányoztam a témát évek óta, használom is a benne lévő erőt, mágiát, erről már jó pár cikket, verset is írtam, olvashattátok. Vannak Holddal kapcsolatos tanulmányaim, de ebben a könyvben az tetszik, hogy egy helyen van minden összeszedve röviden. A holdciklusok, holdállások, a három fázis a fehér, vörös, fekete a hozzájuk kapcsolódó zodiákus jegyek, a különböző bolygók, és ami még nagyon tetszett, a növények érési ideje a holdciklusokban, illetve a születésünk idején álló holdciklus mennyire befolyásolja a személyiségünket, ez is nagyon érdekes. A könyv kidolgozása igényes, ezüstös borító, misztikus hold képpel az elején hátulján pedig pár színes kártya képpel. A könyvben külön kiemelést kapott pár hasznos információ, és néhány plusz rajz is helyett kapott, a holdállásról, hogy könnyebben tudjuk megtanulni és értelmezni azt. Készítettem kis videót is röviden a kártyákról, hogy élőben is láthassátok, lásd lejjebb cikk végén. A Holdnak ereje van, gyógyító, teremtő, és áldásos hatása! Akárhogy is áll valaki az égitestekhez, a kozmoszhoz, a Holdhoz, Naphoz, nem vethetjük ki magunkat alóla, befolyással, hatással van ránk. A Hold létező égitest, ahogy mi is létezünk, és kapcsolódunk a hónap minden egyes napján. Vannak érzelmeink, megérzéseink, – ami nem ugyanaz – törekszünk a külső és belső világunk megismeréséhez, a bölcsességhez, és ebben a Hold is tud segíteni. Ajánlom szeretettel az év első teliholdján A Hold jóslatai jóskártyákat, és a hozzá tartozó könyvet, Caroline Smith és John Astrop írásában. Egy csomagban tudsz hozzájutni, ajándéknak is kitűnő, ahogy én is kaptam 🙂 , a Bioenergetic Kiadónál tudod megvásárolni.

https://bioenergetic.hu/konyvek

 

Teliholdról megjelent írásaim, verseim itt olvashatóak:

https://www.nagyszaffinaeletmuvei.hu/mi-lenne-a-kivansagod/

További spirituális verseim, Holdról, mágiáról is a Más Világban Élek Facebook oldalon olvashatjátok. https://www.facebook.com/masvilagbanelek

tarot-kartya-tanfolyam-
Tarot kártya tanfolyam idén novemberben várható.

Nagy Szaffina író, spirituális tanító

www.nagyszaffinaeletmuvei.hu