11 plusz ünnepnap, ami lehetne az évben!

Milyen ünnepnapokat iktatnál be az évbe, a naptárba és miért? Milyen napokat tartanál méltónak megünnepeli? 🙂 Írd meg kommentben! 🙂

Én is leírom 🙂 szerintem melyek lennének szuper jó ötlet napok:

JANUÁR 22. a magyar kultúra napja – Én ezt azért, mert legyen egy nap a művészeti értékekért! Ők a sorsfordítók a tanítók mellett… sokszor ez a kettő egybe is olvad….

FEBRUÁR 1. Köztársaság napja „1946-ban a nemzetgyűlés e napon fogadja el a Magyarországot köztársasággá kinyilvánító 1946 évi I. törvénycikket. 2005 óta ünnepeljük.” (forrás: wikipédia) – hát azért illene megünnepelni….

JÚNIUS 21. Litha ünnepe, a nyári napforduló, a szerelem, szenvedély, termékenység ünnepe. – Erős energetikájú nap, nagyon jó teremtő, és boldogságot hozó nap lenne! 🙂

JÚLIUS 22. A diadal ünnepe. „A nándorfehérvári diadal a magyar–török háborúk egyik jelentős eseménye, amelynek során 1456. július 22-én Hunyadi János vezetésével a vár melletti csatában legyőzték a törököket.” (forrás: wikipédia) – Ezt azért, hogy emlékezzünk az erő magyarokban is bennünk van, és a diadalra, a fény győzelmére!

OKTÓBER 6. Az aradi vértanúk napja. Nemzeti nap. – Ezt sosem értettem… ha 23.-át megünnepeljük, ezt miért nem? Elvégre nemzeti nap, és még is csak a vérük folyt értünk, a hazáért… nem? Megérdemelnének egy napot!

NOVEMBER 2. Katolikus ünnep

NOVEMBER 3. Az emlékezés napja – Ezt a két napot vallástól függetlenül még hivatalosan hozzácsapnám a november 1.-hez. Úgy is nagyon kevés egy nap arra, hogy végig járd a temetőt, családot, már ha szeretnéd… ugye… De ha másra nem is megemlékezésre, elcsendesedésre nagyon jó szolgálatot tenne.

NOVEMBER 13. A magyar nyelv napja. „2011 óta ünnepeljük annak emlékére, hogy 1844-ben Magyarországon ezen a napon lett hivatalos nyelv a latin helyett.” (forrás: wikipédia) – Magyar nyelvünk!! Az örökségünk!! Az egyetlen olyan nyelv, ami világszintű!! Szinte nincs olyan hely, ahol ne létezne magyar szó, kifejezés! Az egyetlen olyan nyelv, ami képekben beszél! És ami kódokban tartalmazza, az ősi tudást! Az erőt! Magyarok vagyunk! (És majmoljuk az angolt…) Mindenképpen megérdemel egy napot! 🙂

NOVEMBER 24. – Hálaadás napja. Egy nap a háláért, közös étkezéssel, beszélgetésekkel, karácsonyi előkészületekkel. Szerintem nagyon jó dolog lenne hálaadást tartani és egy szabadnapot beiktatni. (Hálaadásról írtam cikket lásd az írásaim között a weboldalon)

DECEMBER 24. Szent este. – ahogy a nevébe is megfogalmazódik: „szent”. Tiszteljük meg már azzal, hogy az nap már csak erre az estére készüljünk, ami egyébként délután… – gondolok itt a templomi műsorokra. Belegondol valaki abba, hogy milyen lehet egy bolti dolgozónak kidolgozni a belét, és mosolyogni, jópofát vágni még ezen a napon is? Aztán hazarohanni… és készülni hullafáradtan az estére… Frankó karácsony…. 🙂 Szerintem mindenki eltudja intézni a bevásárlásokat előtte is. (Aki nem képes rá, tudatosan írja össze mit akar venni, készíteni, előre!) Ezt nagyon szorgalmaznám, ünnepnapnak!!!

DECEMBER 31. Az év lezárása, szilveszter. Számadások, leltárok, életünkről, célfüzet elővétele, ésssss a Buli!!! Az év elbúcsúztatása…az Új év, új lehetőségek köszöntése! Őszintén, ki az aki ilyenkor képes dolgozni? (Na jó tűzoltók, készenlétben lévő mentősök, rendőrök… igen…) De ilyenkor már mindenki az estére készül… és megint munka után fáradtan esel a szilveszterbe.. Hát én ezt is ünnepnappá nyilvánítanám.

Nem vagyok politikus, bár lehet megválasztanának, ha beiktatnék 11 új ünnepnapot 😀 😀 😀 (vicc volt) … tehát ez csak saját vélemény… de szuper öltetnek tartanám ezeket a napokat! Ha neked is kedved támadt írni, van ötleted és miért azt a napot választanád, írd meg kommentben! 🙂

Szaffina Nagy író, spirituális életmód tanácsadó
(2018 11. 18.)